Sastojci:
- 200 g praške šunke
- 300 g mlevene junetine
- 350 g šampinjona
- 2 dl pavlake
- 150 g suvog vrata
- 1 kora lisnatog testa
- 2 čena belog luka
- 1/2 veze peršuna
- 2 jajeta
- 2 kašike ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti junetinu sa jednim jajetom i pavlakom, te začiniti po ukusu.
3. Uzak pravougaoni kalup nauljiti i obložiti ga listovima suvog vrata. U obložen kalup ređati naizmenično fil od mesa, šunku i fil od šampinjona. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal, završiti sa praškom šunkom.
4. Pripremljenu tortu prekriti korom od lisnatog testa, pokriti folijom i staviti u zagrejanu rernu da se peče.
5. Pred kraj pečenja skinuti foliju, kako bi kora porumenela.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)