Sastojci:
- 1,5 kg šargarepe
- 2 dl mleka
- 100 g putera
- 1 dl neutralne pavlake
- 1 kašika gustina
- 1 kašičica šećera
- začin C
Priprema:
1. Šargarepu oljuštiti te iseći na kolutove.
3. U omekšalu šargarepu sipati mleko i neutralnu pavlaku, dodati šećer, začiniti po ukusu, pa posuti gustinom i kuvati uz povremeno mešanje dok se masa ne zgusne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)