Sastojci:
- 2 veća svinjska filea
- 1 brokoli
- 100 g šunkarice
- 100 g listova sira
- 1 kašika putera
- 8 kriški tosta
- 4 kašike ulja
- začin C, biber
Za bešamel sos:
- 100 g putera
- 2 kašike brašna
- 3 dl mleka
- muskantni oraščić, začin C
Priprema:
1. Svinjski file iseći na medaljone, a zatim svaki medaljon izlupati tučkom za meso i začiniti po ukusu. Brokoli obariti u slanoj vodi i iskidati na cvetove.
2. Medaljone pržiti na mešavini putera i ulja sa obe strane dok ne porumene a potom ih izvaditi iz masnoće.
3. Na krišku pečenog tosta staviti medaljon, prekriti ga šunkaricom isečenom na kolutove, zatim naneti list sira, odgore staviti cvet barenog brokolija i preliti bešamel sosom.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati pripremljene medaljone i staviti ih u rernu da se zapeku. Pečene medaljone služiti uz barenu šargarepu.
Bešamel sos:
1. U manjoj šerpi otopiti puter te dodati brašno, kratko ga propržiti a potom sipati mleko mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne.
Izvor: Dobra hrana4
Slične Vesti
Pročitajte još
Đoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)