Sastojci:
- 4 veća pileća bataka sa karabatakom
- 300 g šampinjona
- 1 veza mladog luka
- 3 dl belog vina
- 0,5 dl konjaka
- 50 g putera
- 2 dl neutralne pavlake
- 300 g makarona
- začin C, so, biber
Priprema:
1. Batake odvojiti od karabataka, šampinjone iseći na listove, mladi luk na kolutove, a makarone obariti u slanoj vodi.
3. U masnoću od mesa dodati mladi luk te ga propržiti kako bi omekšao, potom vratiti batake, preliti ih zagrejanim konjakom i zapaliti. Kada se plamen ugasi, dodati vino, poklopiti i na umerenoj temperaturi dinstati 30 minuta.
4. Pred kraj dinstanja dodati šampinjone i neutralnu pavlaku, začiniti po ukusu i dinstati još 15 minuta.
5. Flambirane batake servirati na tanjir za služenje uz obarene makarone te preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)