Sastojci:
- 4 veća pileća bataka sa karabatakom
- 300 g šampinjona
- 1 veza mladog luka
- 3 dl belog vina
- 0,5 dl konjaka
- 50 g putera
- 2 dl neutralne pavlake
- 300 g makarona
- začin C, so, biber
Priprema:
1. Batake odvojiti od karabataka, šampinjone iseći na listove, mladi luk na kolutove, a makarone obariti u slanoj vodi.
3. U masnoću od mesa dodati mladi luk te ga propržiti kako bi omekšao, potom vratiti batake, preliti ih zagrejanim konjakom i zapaliti. Kada se plamen ugasi, dodati vino, poklopiti i na umerenoj temperaturi dinstati 30 minuta.
4. Pred kraj dinstanja dodati šampinjone i neutralnu pavlaku, začiniti po ukusu i dinstati još 15 minuta.
5. Flambirane batake servirati na tanjir za služenje uz obarene makarone te preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)