Kupus čorba s piletinom

Kupus čorba s piletinom

Autor: | 14/11/2013

0

Sastojci:

  • 350 g pilećeg belog mesa
  • 500 g svežeg kupusa
  • 50 g putera
  • 2 kašike gustina
  • 1,5 l juneće supe
  • 2 žumanceta
  • 1 dl biljne pavlake
  • 2 kašike kisele pavlake
  • začin C, biber

Priprema:
1. Pileće belo meso skuvati u junećoj supi, ostaviti ga da se ohladi, te iseći na kocke. Svež kupus iseći na rezance.
2. Na malo putera propržiti kupus kako bi omekšao, a potom dodati barenu piletinu i naliti supu u kojoj se piletina kuvala.
3. Gustin razmutiti sa malo vode te sipati u čorbu, začiniti je po ukusu i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
4. Posebno umutiti biljnu pavlaku, žumance i kiselu pavlaku pa umešati u gotovu čorbu.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još