Sastojci:
- 750 g fileta oslića
- 150 g bekon slanine
- 2 glavice luka
- 3 jajeta
- 1 kašika gustina
- 2 šargarepe
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1/2 veze mirođije
- 200 g krompira
- 500 g graška
- 2 dl pavlake
- 50 g kečapa
- 4 kašike ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Slaninu iseći na štapiće, oljuštenu šargarepu na kocke, krompir takođe iseckati na kocke te obariti u slanoj vodi, a luk i mirođiju sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti ostatak luka i slanine, dodati šargarepu i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Kada je šargarepa napola gotova, dodati grašak, mirođiju i mlevenu papriku, te nastaviti s dinstanjem. Pred kraj dinstanja dodati gustin razmućen u malo hladne vode i začiniti po ukusu, pa kuvati dok se masa ne zgusne.
4. U podmazanu vatrostalnu posudu sipati pripremljeno varivo od graška, odgore poslagati obarene kuglice oslića te sve zaliti mešavinom pavlake, dva jajeta i kečapa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)