Sastojci:
- 1 praziluk
- 2 čena belog luka
- 2 krompira srednje veličine
- 2 šargarepe
- 1/2 celera
- 2 tikvice
- 1,5 l juneće supe
- 400 g pelata paradajza
- 2 kriške tosta
- 2 tvrdo kuvana jajeta
- 4 kašike ulja
- začin C, biber, bosiljak
Priprema:
1. Praziluk, pelat paradajza, celer, šargarepu, krompir, jaja i tikvice očistiti, te iseckati na kocke, beli luk izrendati na sitno rende, a ispečen tost iseći na kocke.
3. U napola dinstano povrće dodati krompir, sipati ostatak supe, te nastaviti sa kuvanjem.
4. Pred kraj kuvanja dodati tikvice, začin C i bosiljak po ukusu pa kuvati još 15 minuta.
5. Kuvano povrće zajedno sa supom izmiksati u blenderu, te posuti kockicama tosta i jajima.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Istina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)