Za kore:
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 250 g oljuštenih badema
- 250 g šećera
- 1 vanil-šećer
Za fil:
- 10 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 200 g putera
- 1 dl mleka
- 4 štangle čokolade
Za dekoraciju:
- 2 kesice šlaga
- 150 g seckanih oraha
Kore:
1. U odgovarajućoj šerpi otopiti šećer vodeći računa da ne zagori, pa dodati bademe, promešati i skloniti sa ringle.
2. Toplu masu sipati na nauljenu foliju i sačekati da se ohladi.
3. Ohlađenu masu izlomiti na manje komade, te je samleti na mašini za mlevenje oraha.
4. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer muteći sve vreme.
5. U sneg od belanaca dodati vanil-šećer, brašno i samleveni karamel sa bademima, te polako promešati varjačom.
6. Masu za kore sipati u nauljen, brašnom posut okrugao kalup za tortu i peći u zagrejanoj rerni 50 minuta na 150 °C. Pečenu koru ostaviti da se ohladi te je preseći poprečno tri puta kako bi se dobile ukupno 4 kore.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca sa šećerom i mlekom pa kuvati na pari dok se ne zgusne a potom ostaviti da se ohladi.
2. Puter i otopljenu čokoladu posebno umutiti i sjediniti sa ohlađenom masom.
Finalni postupak:
1. Ohlađene kore premazati pripremljenim filom, naslagati jednu na drugu, a ostatkom fila premazati bočne stranice.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)