Sastojci:
- 500 g kesten pirea
- 2 kašike ruma
- 100 g putera
- 150 g kristal šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 2 banane
Za glazuru:
- 50 g putera
- 50 g čokolade
- 2 kašike kakaoa
- 3 kašike ulja
Priprema:
1. U odgovarajućoj šerpi sjediniti šećer sa 3 kašike vode i kuvati dok se šećer ne otopi.
2. U otopljen šećer dodati rum, puter, mlevene orahe i kesten pire, te dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
3. Pripremljenu masu naneti na foliju, pa pomoću oklagije istanjiti i formirati pravougaonik.
4. Na početak duže strane pripremljenog pravougaonika složiti banane, te urolovati.
5. Posebno sjediniti puter, čokoladu, kakao i ulje, pa kuvati na pari dok se ne dobije kompaktna masa. Pripremljenu glazuru preliti preko rolata i ostaviti ga u frižider da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)