Sastojci:
- 500 g kesten pirea
- 2 kašike ruma
- 100 g putera
- 150 g kristal šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 2 banane
Za glazuru:
- 50 g putera
- 50 g čokolade
- 2 kašike kakaoa
- 3 kašike ulja
Priprema:
1. U odgovarajućoj šerpi sjediniti šećer sa 3 kašike vode i kuvati dok se šećer ne otopi.
2. U otopljen šećer dodati rum, puter, mlevene orahe i kesten pire, te dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
3. Pripremljenu masu naneti na foliju, pa pomoću oklagije istanjiti i formirati pravougaonik.
4. Na početak duže strane pripremljenog pravougaonika složiti banane, te urolovati.
5. Posebno sjediniti puter, čokoladu, kakao i ulje, pa kuvati na pari dok se ne dobije kompaktna masa. Pripremljenu glazuru preliti preko rolata i ostaviti ga u frižider da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)