Sastojci:
- 500 g šlaga
- 300 g mlevenog ”plazma keksa”
- 250 g šećera
- 600 g višanja
- 3 kesice želatina
- 1 l mleka
Priprema:
1. U dubljoj šerpi sjediniti mleko i šećer pa kuvati dok ne proključa.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te sjediniti sa prethodno pripremljenom masom.
4. Fil podeliti na tri dela, te u dva dela dodati po 150 g mlevenog keksa, a u treći deo 600 g oceđenih višanja.
5. U okrugao kalup za tortu staviti najpre prvi sloj fila sa mlevenim keksom, preko njega naneti fil od voća, a zatim prekriti drugim filom od keksa.
6. Pripremljenu tortu ostaviti u zamrzivaču da odstoji tri sata, potom je izvaditi iz kalupa i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)