Sastojci:
- 100 g šećera u prahu
- 200 g šećera
- 3 kašike brašna
- 4 jajeta
- 1 kesica vanil-šećera
- 2 kašike mlevenog badema
- 125 g džema od ribizle
- 125 g putera
- 250 g pudinga od čokolade
- 150 g marcipana
- nekoliko kapi zelene i žute prehrambene boje
Priprema:
1. Belanca razdvojiti od žumanaca. U odgovarajućoj posudi od belanaca umutiti čvrst sneg, te dodati šećer muteći sve vreme.
3. Tepsiju veličine 32x38 cm prekriti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200 °C. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa preseći uzdužno na tri dela.
4. Puter penasto umutiti, te dodati puding. Marcipan sjediniti sa šećerom u prahu i razvući ga oklagijom na debljinu od 3 mm.
5. Prvu koru premazati džemom od ribizla pa prekriti drugom korom. Zatim naneti fi l od putera i pudinga pa prekriti trećom korom.
5. Poslednju koru premazati sa malo džema od ribizla i naneti sloj marcipana. Gotov kolač iseći na kocke.
6. U ostatak marcipana dodati prehrambene boje, te praviti željene oblike i dekorisati kolač.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)