Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 500 g šampinjona
- 50 g putera
- 200 g kačkavalja
- 1 dl neutralne pavlake
- 3 jajeta
- 50 g mlevenih oraha
- 1 praziluk
- 2 mlada luka
- 1/2 veze peršuna
- 2 kašike ulja
- 2 kašike brašna
- mešavina začina, bosiljak, biber
Priprema:
1. Mladi luk iseći na kolutove, praziluk na kockice, šampinjone na listiće, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Fil sa pečurkama ostaviti da se prohladi, a potom dodati dva jajeta, orahe, kačkavalj, sitno seckan peršun i neutralnu pavlaku. Pripremljene sastojke izmešati i začiniti po ukusu.
4. Lisnato testo razvući oklagijom na debljinu od 0,5 mm i podeliti na dva dela.
5. Okruglu tepsiju nauljiti, posuti brašnom, a dno i bočne stranice obložiti polovinom lisnatog testa. Sipati pripremljen fil, preklopiti drugom polovinom testa, a krajeve ručno pritisnuti.
6. Pripremljenu tortu premazati umućenim jajetom i staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se peče dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)