Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 500 g šampinjona
- 50 g putera
- 200 g kačkavalja
- 1 dl neutralne pavlake
- 3 jajeta
- 50 g mlevenih oraha
- 1 praziluk
- 2 mlada luka
- 1/2 veze peršuna
- 2 kašike ulja
- 2 kašike brašna
- mešavina začina, bosiljak, biber
Priprema:
1. Mladi luk iseći na kolutove, praziluk na kockice, šampinjone na listiće, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Fil sa pečurkama ostaviti da se prohladi, a potom dodati dva jajeta, orahe, kačkavalj, sitno seckan peršun i neutralnu pavlaku. Pripremljene sastojke izmešati i začiniti po ukusu.
4. Lisnato testo razvući oklagijom na debljinu od 0,5 mm i podeliti na dva dela.
5. Okruglu tepsiju nauljiti, posuti brašnom, a dno i bočne stranice obložiti polovinom lisnatog testa. Sipati pripremljen fil, preklopiti drugom polovinom testa, a krajeve ručno pritisnuti.
6. Pripremljenu tortu premazati umućenim jajetom i staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se peče dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte višeĐoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)