Za kore:
- 500 g brašna
- 3 kašike šećera
- 150 g putera
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 1,5 dl mleka
- 3 kašike ulja, so
Za fil:
- 250 g margarina
- 270 g šećera
- 5 dl mleka
- 3 kašike brašna
- 2 vanil-šećera
- 2 kašike kakaoa
Za galazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, puter, šećer, jaje, mleko, prstohvat soli i prašak za pecivo, pa umesiti glatko testo.
2. Umešeno testo podeliti na tri jufke. Pomoću oklagije svaku jufku razvući u koru dimenzije 30x35 cm.
3. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posuti brašnom, te u nju staviti pripremljenu koru i peći je u zagrejanoj rerni 8 minuta na 200 ºC.
4. Od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. U dubljoj posudi umutiti mleko, brašno i 70 g šećera, pa staviti da se kuva mešajući sve vreme kako bi se masa zgusnula. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi.
2. Penasto umutiti puter sa 200 g šećera.
3. U ohlađenu masu dodati mešavinu putera i šećera, te mikserom izmutiti.
4. Pripremljen fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati kakao, a u drugi deo vanil-šećer i dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Na tacnu staviti jednu koru i premazati je filom od kakaoa, zatim je prekriti drugom korom i naneti fil sa vanil-šećerom, pa preklopiti trećom korom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)