Sastojci:
- 300 g piškota
- 150 g putera
- 1 kesica želatina
- 1 kg kajsija
- 5 dl jogurta
- 150 g šećera
- 1 kesica vanil-šećera
- 1 limun
- 4 dl slatke pavlake
- 0,5 dl soka od kajsija
- 2 kesice krem šlaga od vanile
Priprema:
1. U kesu staviti 200 g piškota, te ih grubo isitniti oklagijom. Puter koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi sjediniti sa isitnjenim piškotama i 50 g šećera, pa dobro izmešati. Pripremljenu masu sipati u okrugao kalup za tortu, poravnati i staviti u frižider da se stegne.
3. Pripremljen želatin pomešati sa miksanim kajsijama, jogurtom, 100 g šećera i vanil-šećerom.
4. U pripremljen fil dodati seckane kajsije, šlag od slatke pavlake i natopljene piškote, pa polako promešati.
5. Stegnutu podlogu od piškota izvaditi iz frižidera, te na nju sipati pripremljen fil i vratiti u frižider. Ohlađenu i stegnutu tortu izvaditi iz kalupa.
6. Krem šlag od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice, premazati ga preko torte i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte višeĐoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)