Sastojci:
- 4 jajeta
- 3 kašike pavlake
- 2 kašike kiselog mleka
- 2 dl kisele vode
- 1 prašak za pecivo
- 0,5 dl ulja
- 200 g kukuruznog brašna
- 200 g pšeničnog brašna
- 2 dl mleka
- 150 g feta sira
- 500 g spanaća
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Spanać obariti u slanoj vodi, procediti ga i sitno iseckati, a sir izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, pavlaku, kiselu vodu, mleko,kiselo mleko, prašak za pecivo i ulje, te dobro izmešati.
3. U umućenu masu postepeno dodavati pšenično i kukuruzno brašno mešajući sve vreme kako bi se dobila kompaktna masa. Na kraju dodati spanać i sir, začiniti po ukusu i polako promešati.
4. Kalupe za projice nauljiti i posuti brašnom, pa u njih sipati pripremljenu masu. Projice staviti da se peku u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte višeĐoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)