Koko Šanel: Luksuzna vila na francuskoj rivijeri

Koko Šanel: Luksuzna vila na francuskoj rivijeri

Autor: | 15/02/2012

0

Slavna francuska dizajnerka i modna ikona Koko Šanel bila je vlasnica predivne vile “La Pausa” na francuskoj rivijeri. Baš kao i njeni kostimi, torbice i parfemi, i ova prekrasna vila svakog će ostaviti bez daha.

Za vreme njene burne ljubavne veze s darežljivim vojvodom od Vestminstera, slavna Koko Šanel na poklon je dobila zemljište nedaleko od Monte Karla. Upravo na tom zemljištu Koko je sagradila predivnu vilu “La Pausa” na samoj obali Sredozemnog mora.

Vila koja ima čak sedam soba trenutno se prodaje za 50 miliona dolara, a za života čuene dizajnerke u njoj su boravile slavne osobe poput Igora Stravinskog, Pabla Pikasa i Pjera Bonarda.

Vila je kasnije prodata kolekcionaru Emeriju Revesu, a u ovom predivnom zdanju koje se prostire na 929 kvadratnih metara boravili su i Vinston Čerčil, Aristotel Onazis, Greta Garbo, Rouz Kenedi, te princ Renije i princeza Grejs od Monaka.

Vila “La Pausa” okružena je idiličnom prirodom te svakom posetiocu garantuje potpunu privatnost i mir, a nudi i prekrasan pogled. Građena u mediteranskom stilu francuske rivijere, ova vila je zaista pravo mesto za luksuzan odmor ili život.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin