Petar Puača: Dom koji odiše ljubavlju

Petar Puača: Dom koji odiše ljubavlju

Autor: | 26/02/2012

0

Bivši centarfor „Crvene zvezde“ i mnogih drugih domaćih i evropskih klubova Petar Puača, po završetku  bogate i uspešne fudbalske karijere, uz pomoć i podršku supruge Ivone otvorio je školu fudbala koja je za kratko vreme osvojila najviše trofeja u regionu. Treći strelac svih vremena, dobitnikZlatne kopačke“, ponosan je na svoj profesionalni put i porodicu. Posebno ističe ljubav i podršku koju mu pruža supruga Ivona u kojoj je pronašao sreću i ljubav svog života, a kruna njihove desetogodišnje veze je kćerka Emanuela kojoj su oboje maksimalno posvećeni.

U lepo uređenom domu, smeštenom u srcu Novog Sada, uživaju u svakodnevnim malim stvarima. Uspešni fudbalski stručnjak, koji je odrastao kao jedinac uz majku koja mu veoma znači i kojoj je zahvalan što ga je izvela na pravi put, ističe da mu je porodica na prvom mestu i da se uvek rastuži kad čuje da se neko razvodi. Sebe doživljava kao stub koji drži porodicu, a suprugu Ivonu i kćerku Emanuelu kao dva anđela koja je ulepšavaju. Sa mnogo ljubavi i radosnim iskrama u očima govori o ženi i detetu i naglašava da bi voleo da ima sina.

Na početku razgovora za magazin "Hello!" Petar najpre govori o tome kako su odlučili da životna oaza porodice bude u vojvođanskoj prestonici.

- Igrao sam u Italiji kada sam povredio koleno. Posle operacije sa suprugom sam došao u Novi Sad na rehabilitaciju kod doktora Soldatovića. Ivona je bila trudna, u Novom Sadu se porodila i tako smo odlučili da naš dom bude u vojvođanskoj prestonici.

Ko je bio zadužen za izbor stana i uređenje životnog prostora?
Petar: Za sve je bila zadužena moja supruga Ivona, od odabira lokacije, kupovine, do uređenja.Nemam ukusa ni talenta za takve poduhvate. Ivona je žena od stila i ukusa, koja zna šta treba, šta je moderno i lepo. Njen ukus je istančan i nisam želeo da se mešam.
Ivona: Kupovina stana je veliko životno ulaganje. Prilikom odabira vodila sam računa o mnogim detaljima, a najvažnije mi je bilo da stan bude blizu škole i centra grada. Zgrada je nova i lepa, a raspored prostorija onakav kakav sam želela. Ima dosta svetlosti, što je veoma bitno za prostor u kojem se živi.

Šta vam je bilo najvažnije prilikom uređenja prostora?
Ivona: Najbitnije mi je bilo da imamo veliki dnevni boravak, kao i da kćerkina soba bude prostrana, sve drugo je nevažno. Što se nameštaja tiče nisam vodila računa niti uklapala stilove. Kupili smo ono što mi se dopalo na prvi pogled. Zadovoljna sam, nameštaj je pre svega udoban.
Petar: U svakoj odluci sam podržavao suprugu. Sve što je ona odabrala dopalo mi se. Ušuškano je i lepo, pravi porodični dom u kojem vladaju ljubav i toplina.

Jeste li kćerkinu sobu posebno uređivali?

Ivona: Nisam dozvolila da bude po njenom. Ima sedam godina i nisam mogla da udovoljim svim njenim željama koje se menjaju svakog sata. Kada poraste, moći će da uređuje svoju sobu kako želi, sada je kako mama i tata kažu. Njena soba je uređena tako da zadovoljava potrebe devojčice od sedam godina.

Koliko vremena provodite u stanu, koji vam je omiljeni kutak?
Petar: Spavaća soba je moj omiljeni kutak u kojoj, pored toga što lepo i mirno spavam, volim i da čitam novine sa suprugom uz jutarnju kafu i ceđenu pomorandžu. To je naš ritual koji traje sat i po. Posle toga vodimo kćerku u školu, slede ostale moje dnevne obaveze vezane za školu fudbala. Svaki slobodan trenutak provodim kod kuće.
Pozivate li prijatelje u goste?
Petar: Porodičan sam tip, ne izlazim po kafićima i diskotekama, već uživam u harmoniji svog doma. Dolaze nam prijatelji i kumovi na razna slavlja, a često i bez povoda. Poručimo hranu, gledamo utakmice. Bogatstvo je imati prave i iskrene prijatelje, a mi ih imamo.

Intervju: Tijana Dimitrijević
Foto: Mladen Sekulić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin