Ivana Baltić otkriva tajnu svoje lepote

Ivana Baltić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 30/09/2012

0

Simpatična voditeljka emisije "Ja to tako", na televiziji "Pink", Ivana Baltić pleni  neposrednošću i elokvencijom. Uvek temeljno pripremljena za razgovor sa odabranim sagovornikom, šarmantna plavuša ugostila je brojne ličnosti sa javne scene i tom prilikom uspela da ih prikaže iz jednog sasvim novog, zanimljivog ugla. Zanosna plavuša, punih usana, već sedam godina, koliko je na televiziji, svojim širokim osmehom osvaja i razoružava i najzatvorenijeg gosta.Iako ju je priroda bogato nagradila lepotom, Ivana kao samouverena mlada žena veoma brine o svom izgledu. Za magazin "Hello!" otkriva svoje male tajne u vezi sa negovanjem i kako se uzmale "trikove" i brza rešenja rešavaumornekože i podočnjaka.
Kada ste počeli da posećujete kozmetičke salone?
- Pre nekoliko godina počela sam da idem kod kozmetčara pošto nikada nisam imala probleme sa licem. U salon odlazim jednom mesečno jer su  mojoj koži potrebni hidratacija i čišćenje,a uživam i u masažama.
Koliko ritam života i posao diktiraju način kako ćete negovati kožu lica i tela?
- Definitivno zbog „teške“ šminke i stresnog posla, ali i obaveze da budem prijatne“ spoljašnjosti moram više da se posvetim nezi. Imam preparate za lice koje koristim kod kuće, jednom mesečno odem u kozmetički salon, a odlazim i na tretman radio-talasima za održavanje tonusa lica. Kada je telo u pitanju, imala sam sreću da nađem maserku koja ima zlatne ruke i koja često dođe kod mene i izmasira me od glave do pete, što me divno opusti. Kad god imam vremena, trudim se da se prošetam, a postoji i "splet" vežbi koje sama radim kod kuće.Teško pronalazim vreme za teretanu, trenutno sam u potrazi za dobrim instruktorom joge. Moram da priznam da nisam baš sportski tip.
Šta vam je najvažnije pri odabiru kozmetičkih preparata?
- Važno mi je da odgovaraju mojoj koži. Probala sam mnogo preparata, i skupih i jeftinijih. Trenutno koristim kreme koje pravi moja kozmetičarka, bez „hemije“, i izuzetno mi prijaju.
Imate li neki recept za masku za lice koju sami pripremate?
- Imam. Na primer, za zatezanje kože oljuštite deset zrna grožđa, izvadite koštice, prstima napravite kašu i sipajte jednu kašičicu jogurta, a zatim dodajte dve kašike brašna od mekinja. Napravljenu smesu stavite na lice i držite je desetak minuta.Ukoliko ste natečeni, napunite lavor ledenom vodom i naseckajte krastavac, zagnjurite glavu i držite je pod vodom koliko god možete. Ponovite postupak nekoliko puta.Za prenaglašene podočnjake potopite kesicu kamilice u vruću vodu, nakratko, ostavite da se osuši i stavite na oči.
Koja je neizostavna nota koju parfem mora da poseduje da bi bio vaš izbor?
- Leti volim sveže citrusne mirise kao što je „Chanelov Chance", dok mi se zimi sviđaju oni sa neobičnim i intenzivnijim notama poput najnovijeg "Blumarine" parfema.
Kada se šminkate, koji adut ističete u prvi plan i na koji način?
- Uvek oči, mada imam puna usta i mnogi se čude zašto stavljam samo sjaj u boji kože. Razlog je što mi se karmin uvek brzo skine, a ovako ne moram da brinem o njemu, samo povremeno ga malo dodam.
Na koji način negujete kosu?
- Imam sreće sa kosom, gusta je i mada je deceniju farbam, ne izgleda oštećeno. Dovoljni su samo šampon i balzam, ponekad stavim neko pakovanje kod frizera. Pošto je nemirna moram da je ukrotim feniranjem  ili figarom.
Šta je to najekstremnije što ste spremni da uradite radi lepog izgleda?
- Još nisam uradila ništa, a kad za to dođe vreme, javiću vam.

Intervju: Jelena Vlahović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti