Ana Maljević otkriva tajnu svoje lepote

Ana Maljević otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 12/10/2012

0

Stalna članica "Pozorišta na Terazijama" glumica Ana Maljević još u detinjstvu od majke i starije sestre naučila je koliko je lep izgled bitan za jednu ženu. Kasnije, kada je kao tinejdžerka živela u Francuskoj, gde se školovala, savladala je mnoge trikove koje žene u toj zemlji koriste i zbog toga važe za najbolje negovane dame. Atraktivna brineta pažljivo bira kozmetičke proizvode koje koristi, a osim toga strogo vodi računa o ishrani i redovno se rekreira.
Koliko je za jednu ženu važno da bude negovana?
- Oduvek mi je nega bila važna, mislim da je za svaku ženu to ključna stavka. Negovana žena se lako prepozna.
Jeste li dobijali korisne savete od majke ili starije sestre?
- Naravno. Sestra me je savetovala kako da se šminkam, a majka koje kreme da koristim za negu lica i tela. Pošto smo sve tri različite, danas se negom dopunjujemo, ali ne eksperimentišemo mnogo. Uglavnom pratimo tokove tržišta i oslanjamo se na već isprobane metode koje nam pomažu da održimo dobar tonus i svežinu kože. Posvećena sam svim oblicima fizičke aktivnosti, a poslednjih godinu dana postigla sam izuzetan uspeh u vođenju režima ishrane svojih prijatelja. Verujem da je ishrana osnova svake nege.
Da li je ishrana presudna za izgled kože?
- Naravno, najvažnije je da ona bude izbalansirana. Još kao devojčica počela sam da vodim računa o tome šta jedem.
Spadate li u glumice koje ne vole privatno da budu našminkane jer su zbog posla često pod jakim mejkapom?
- Kada mnogo radim, trudim se da privatno budem bez šminke jer me prirodni izgled rasterećuje, dok u situacijama kada nisam pretrpana poslom volim da uvek imam ajlajner, rumenilo i ruž.
Za koju ulogu ste imali mejkap koji vam se najviše dopao?
- Volela sam mejkap koji sam imala u filmovima „Čarston za Ognjenku” i “Na lepom plavom Dunavu”, dok u poslednjih šest godina najviše uživam u izgledu koji imam u predstavama "Čikago” i "Kabare" koje se igraju u "Pozorištu na Terazijama".
U predstavi "Zona Zamforova", čija će premijera biti ove jeseni, igrate osobu koja je znatno starija od vas, koliko je bitna šminka da biste postigli izgled u skladu sa godinama osobe koju tumačite?
- Šminka je uvek značajna na sceni. Jedva čekam nastavak rada na predstavi “Zona Zamfirova” jer su kostim i mejkap dve glavne stavke uz pomoć kojih dobijam inspiraciju da iskreiram lik koji tumačim, a to je Zonina tetka Magda.
Francuskinje važe za najbolje negovane dame, jeste li tokom života u toj zemlji naučili neke trikove?
- Imala sam veliku sreću što sam vrlo mlada otišla u zemlju koju pored svega ostalog veličaju i mnoge senzualne glumice, poput magične Katrin Denev i neodoljive Brižit Bardo. Naučila sam trikove tokom života u Francuskoj, ali za sada ne želim da ih otkrivam.
Na koji način negujete lice i odlazite li u kozmetičke salone?
- Lice negujem serumima i hidratantnim kremama. Zbog osetljive kože uglavnom se konsultujem sa dermatolozima koji insistiraju na losionima za toniranje i dubinsko čišćenje. Najviše mi prijaju hidratantne maske na bazi mente.
Umete li sami da se našminkate poput profesionalca?
- Odlično se snalazim sa šminkom i često sama isprobam da se našminkam poput neke devojke čiji mi se mejkap dopadne u časopisu. Ipak, najviše mi pomaže saradnja sa odličnim pozorišnim stručnjacima iz te oblasti.
Da li vam je bitno da uvek budete u dobroj formi i kako se rekreirate?
- Pošto radim u muzičkom pozoristu, jako je važno da održavam dobru formu. Balet je neizostavan deo mog dana, ali mnogo vremena utrošim i na rekreaciju i treninge. Zimi vreme provodim u teretani, a leti trčim pored reke. Moj život je orijentisan ka sportskom duhu.
Praktikujete li odlaske na masaže?
- Malo je onih koji ih ne vole, obožavam da se prepustim uživanju tokom masaža, pa često posećujem spa-centre.
Volite li da sami sređujete nokte ili radije odlazite na pedikir i manikir?
- Nekada volim sama da se sređujem, a nekada da se prepustim stručnjacima.
Kakve parfeme volite?
- Luda sam za parfemima. Imam ih uvek u većem broju nego što mi je potrebno. Obožavam da mešam parfeme sa mirišljavim uljima, ali ne mogu da kažem kakve volim pošto obožavam sve vrste mirisnih nota.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin