Saša Joksimović otvara vrata prostranog porodičnog doma na Vračaru gde sa suprugom Nevenom uživa u odgajanju sina Ilije

Saša Joksimović otvara vrata prostranog porodičnog doma na Vračaru gde sa suprugom Nevenom uživa u odgajanju sina Ilije

Autor: | 05/01/2011

0

Dvadesetdevetogodišnji glumac Saša Joksimović sa uspehom igra u pozorišnim predstavama „Jugoslovenskog dramskog pozorišta“ i teatra „Slavija“. Mlađi brat pevača Željka Joksimovića porodični je čovek, sa godinu dana mlađom suprugom Nevenom i devetnaestomesečnim sinom Ilijom živi u prostranom domu na Vračaru. Stan je okupan prirodnom svetlošću i odiše pozitivnom energijom. Boje enterijera su svetle, u svakom kutku doma nalazi se lepo aranžirano cveće. U centralnoj prostoriji,  dnevnom boravku, značajno mesto zauzima slika urađena u pop-art maniru na kojoj je predstavljen bračni par Joksimović. To je svadbeni poklon od drugarice i za bračni par ima veliku sentimentalnu vrednost. Saša je slobodni umetnik mada bi voleo da postane član nekog pozorišta.

- Volim svoj posao, sa uživanjem igram predstave. Nevena najčešće dolazi na premijeru da me podrži - na početku razgovora za „Hello!“ kaže Saša, koji je često jedan od aktera u škakljivim ljubavnim scenama na pozorišnim daskama.

- Često komadi u kojima igram počnu nekim provokativnim scenama u kojima se ja „ljubakam“. U početku je možda bilo malo Nevenine ljubomore zbog toga, ali to je normalno. Nije dolazila na moje probe gde sam ja „uvežbavao“ ljubljenje. Šalu na stranu, moram da je pohvalim, veoma sam ponosan što Nevena nije ljubomorna poput nekih supruga mojih kolega. Ljubomora je na neki način i normalna, ali moja supruga stvarno ima razumevanja za moj posao.

Da li ste vi ljubomorni na suprugu?

- Svaka osoba mora donekle da bude ljubomorna, jer ako nije, onda joj nešto fali. Treba je dozirati. „Slatka“ ljubomora je dokaz posvećenosti i ljubavi. Na taj način sam ljubomoran. Ne smeta mi kad neko pozitivno prokomentariše njen izgled ili joj dobaci, ili kada ona prokomentariše izgled nekog muškarca. Što joj više muškaraca daje komplimente da je lepa i zgodna, meni više imponuje. Zaista mi prija kada joj upućuju komplimente.

Nedavno ste proslavili godišnjicu braka?

- Venčali smo se pre dve godine, 9. novembra. Nevena je bila u petom mesecu trudnoće. Pre toga smo u vezi bili osam godina. U januaru ćemo proslaviti deset godina otkako smo počeli da se zabavljamo. Slavimo i dan kada smo otpočeli vezu i dan kada smo se venčali. Zanimljivo je da smo se „smuvali“, pa smo onda raskinuli, pa smo se pomirili na dan kada smo se prvi put poljubili, a desilo se da mi je tog dana i deda umro - 11. januara. Nismo, dakle, bili zajedno jednu godinu, pa smo obnovili vezu koja je rezultirala rođenjem našeg sina. Godišnjicu smo proslavili sa sinom u jednom beogradskom restoranu.

Koliko je rođenje deteta uticalo na vaš odnos?

- Naš odnos je sa godinama postajao sve bolji. I pored nesuglasica i nekih manjih svađa, koje su normalne u odnosu dvoje ljudi, nije bilo monotonije i dosade u našem odnosu. Dolazak Ilije na svet doživeli smo kao vrhunac našeg odnosa koji je sve bolji. Nekada kažemo sebi da nam je pre njega život bio dosadan.

Po kome je Ilija dobio ime?

- Imali smo nekoliko imena u opticaju. Pošto smo 2. avgusta saznali da je Nevena trudna, a tog dana je verski praznik Sveti Ilija, odlučili smo se za  ime Ilija.

Nevena radi kao profesorka nemačkog jezika?

- Ona uživa u radu sa decom i mnogo voli svoj posao. Deca su je odlično prihvatila i svi je slušaju. Već godinu dana predaje nemački u srednjoj ekonomskoj školi. Imala je pauzu zbog trudnoće, a ostalo joj je malo da apsolvira. Htela je da radi, a ja sam joj rekao da mora da napravi pauzu. Porodila se carskim rezom zbog čega je morala da miruje neko vreme. Osim toga, ja sam zbog posla često van kuće pa je normalno što je bila više angažovana oko bebe. Drago mi je što radi, to je porodični „pokretač“, a posebno sam ponosan na nju što je autoritet iako ne diže glas na decu. Neki od učenika joj toliko veruju da joj se i poveravaju.

Ko je stroži kao roditelj, vi ili Nevena?

- Nevena je stroža, dok sam ja popustljiviji. Primenjujem sistem vaspitavanja  kroz šalu, ali kada Ilija pretera, umem i ja da budem strog. Inače, naš sin je mirno i dobro dete mada je vrlo tvrdoglav. Nije ni plačljiv, što je odlično. Jedino kada nešto mnogo želi, treba nam vreme da ga ubedimo da odustane. U obdaništu često ume da uzme igračku i da odbije da je da drugoj deci. Onda ga deca jure, a on se „baci“ na nju kako bi je telom zaštitio od ostale dece. Svi ga obožavaju i vrlo je društven.

Planirate li da idete na bratovljev novogodišnji koncert?

- Trebalo je prošle nedelje da Nevena i ja idemo na Željkov koncert u Zagreb, ali se ona razbolela, pa smo to odložili. Njemu je baš bilo krivo, propustili smo spektakl. Novu godinu tradicionalno provodimo u selu, u Brezovici kod Uba. Iliju smo prošle godine vodili tamo na doček, a ove smo isplanirali romantični odmor, pa ćemo ići bez njega. Tamo je prelepo, izgleda nestvarno. Priroda, i usamljena kuća za odmor. Imamo i kamin, pa je romantika zagarantovana. Kada smo čuli da neće biti snega, rastužili smo se. Mislim da ćemo pozvati još neke prijatelje i ostaćemo sedam dana.

Ko će čuvati Iliju?

- I moji i Nevenini roditelji ga čuvaju, tako da nema veze ko će preuzeti brigu o njemu jer podjednako dobro vode brigu o njemu.

Šta najradije radite kada ste zajedno?

- Igramo društvene igre, i kada smo sami, i kada smo u društvu. Obično igramo „Čoveče, ne ljuti se“. Inače, komponujem elektronsku muziku, a ranije sam radio kao disk-džokej. Sada za to nemam vremena, ali moja ljubav prema muzici je uvek prisutna. Da se ne bavim glumom, sigurno bih bio muzičar.

Ko se bavi kućnim poslovima?

- Imamo ženu koja nam čisti u kući, ali nam često i kuva. Supruga je talentovana za spremanje specijaliteta, ali često nema vremena. Najčešće jedemo van kuće, po restoranima. Jednostavan sam čovek i sve mi odgovara, nemam specijalne prohteve što se tiče hrane. Često priređujemo večere za prijatelje.

Planirate li još dece?

- Da, planiramo da Iliji podarimo društvo za igru. Ne bi bilo fer prema njemu da bude jedinac, a i lepo je imati više mališana u kući. U bliskoj budućnosti ponovo ćemo se ostvariti kao roditelji. Nevena bi htela bebu za dve godine, a ja ranije. Videćemo čija će se želja ostvariti.

Da li je Ilija miljenik cele porodice?

- Da, veoma je šarmantan i sve lako osvaja. Neveninim roditeljima on je prvo unuče, a mojima drugo - Željko ima petnaestogodišnju kćerku Minu koja Iliju obožava. On mirno spava i ne budi se tokom cele noći. Čak su mu i zubi izrasli, tako da ga nijednom nismo čuli da je zaplakao. Mnogo smo sreće imali sa njim. Verovatno će zato sa drugim detetom biti drugačije.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin