Radmilo Armenulić: Neprestani huk teniske loptice

Radmilo Armenulić: Neprestani huk teniske loptice

Autor: | 27/11/2011

0

Radmilo Armenulić, nekada poznati teniser, danas teniski trener, i njegova supruga, glumica i pevačica Mira Pejić svoju oazu su više od dve decenije pronašli u novobeogradskom Bloku 45. Ne žali što ne živi ucentru grada, jer uživa u svom domu koji je opremio po svom ukusu uz pomoć arhitekte, sa predivnim pogledom na Savu. Najveći uspesi jugoslovenskog i srpskog tenisa uglavnom su vezani za Radmila Armenulića, čoveka sa energijom, koju malo ko ima, i optimizmom, koji se ovom sportu posvetio od devete godine. Bio je igrač, trener, selektor, pa direktor državnog tima, a u međuvremenu i profesor u trenerskoj školi u Beogradu. Njegovo ime je upisano u knjigu rekorda „Međunarodne teniske federacije“. Na položaju državnog selektora je bio sedamnaest godina i tri meseca, čime je obezbedio sebi mesto i u „Ginisovoj knjizi rekorda“. Danas je na mestu zamenika predsednikaTeniskogsaveza Srbije“. Nasmejan, spontan i duhovit, sa suprugom Mirom Peić, glumicom, decenijama vodi miran, skladan život ispunjen razumevanjem i ljubavlju.

Ko je uređivao vaš životni prostor?
- Naš dom sam ja sređivao zajedno sa arhitektom. Kada sam kupovao stan, najvažniji mi je bio prostor, a ovde mi se dopao raspored prostorija. Volim širinu, zbog toga sam sav nameštaj ugradio, i dalje mi smeta jer ga ne volim, ali šta da radim, ne znam gde ću ga. U stanu dominiraju braon i zeleni tonovi, to su boje koje volim i koje me opuštaju, istih boja je i itison na zidovima i podu, kao i mermer. Sav nameštaj sam doneo iz inostranstva. Meni i mojoj supruzi ovo je oaza mira i ljubavi.
Zbog čega ste odlučili da živite na Novom Beogradu?
- Novi Beograd je izabran silom prilika. Prvi blokovi koji su se tada gradili bili su ovi gde sada stanujemo. Nismo imali veliki izbor, a hteli smo da budemo blizu reke. Ovo je blok sunca, ima širinu i predivno zelenilo.
Koje su prednosti, a koje mane života na Novom Beogradu?
-
Novi Beograd ima sve. Postoje mesta za šetnju, teniski tereni, kao i oni za mali fudbal i ostale sportove. Tu su i tržni centri, razne prodavnice i nova pijaca. U mom kraju je život opušten i miran, Sava nam je na tri minuta od stana, pešačka zona sa mnogozelenila. Jedino što nam nedostaje je pozorište, pa smo zato primorani da idemo u gradsko jezgro, u gužvu i buku, a moglo bi da bude više luksuznih restorana i kafića.
Koliko vremena provodite u svom domu i koji vam je omiljeni kutak za odmor?
- U poslednje vreme imam mnogo obaveza. Kao zamenik predsednika „Teniskog saveza Srbije“ često sam na sastancima, putovanjima, naporno je i stresno, pa svaki slobodan trenutak koristim da budem u svom domu u kojem se lepo odmorim od svega. Omiljeni kutak mi je dnevni boravak u kojem supruga i ja sedimo, čitamo knjige, gledamo televiziju, slušamo muziku. Ako ne izađemo u pozorište i restoran, stan je naša mirna luka.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još