Beovizija se vraća: Oni će se boriti da predstavljaju Srbiju na Evroviziji

Beovizija se vraća: Oni će se boriti da predstavljaju Srbiju na Evroviziji

Autor: | 22/01/2018

0

Posle devet godina publika će birati ovogodišnjeg predstavnika na pesmi "Evrovizije". Popularna "Beovizija" vraća se na velika vrata.

Uskoro će javnost imati priliku da bira učesnika koji će našu zemlju predstavljati ove godine na takmičenju u Portugalu. Ovo spisak učesnika ovogodišnje Beovizije, a neka imena će vas možda i iznenaditi.

Jedna od njih je dobro poznata pevačica Beti Đorđević koja se sedamdesetih proslavila velikim hitom "Počnimo ljubav iz početka". Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus. Umetnik koji godinama gradi prepoznatljiv stil u muzici na ovim prostorima.

Boris Režak je pevač koji je veliku slavu stekao početkom 2000ih i izdvojio se specifičnim načinom interpretacije. Iako ga nije bilo duže vreme u javnosti, možda je "Beovizija" njegov povratak na velika vrata.

Saška Janković je mlada umetnica koja je postala poznata nakon učešća u šou programu "Prvi glas Srbije". Pre toga, ali i nakon šoua je nekoliko puta bila deo Evrovizije kada je nastupala kao prateći vokal.

Grupa koja je u poslednjih nekoliko godina postigla veliki uspeh na prostoru Balkana je grupa "Sevdah bejbi". I oni će biti ravnopravni učesnici na ovogodišnjoj "Beoviziji".

Mladi momak koji je pobednik šou programa "Pinkove zvezde", Ivan Kurtić, biće jedan od ozbiljnih kandidata koji će nas možda predstavljati u Portugalu.

Popularni bend "Miligram" će učestvovati u takmičenju. Frontmen benda Aleksandar Milić Mili poznat je kao autor mnogih hitova u poslednje dve decenije na ovim prostorima.

Ovo neće biti prvi put da se pevačica Maja Nikolić nadmeće za prestižnu titulu odlaska na pesmu Evrovizije. Nišlijka će biti deo "Beovizije". Pesmu će pevati zajedno sa Stevanom Anđelkovićem.

Mladi muzičar Danijel Pavlović okušaće svoju sreću, a ukoliko publika odabere njegovu pesmu, on će krenuti put Portugala. Zanimljivo je da je njegova sestra Marija Šerifović našoj zemlji donela najveći uspeh na ovom takmičenju 2007. godine.

Jedan od učesnika je i "Koktel bend".

Važno pravilo kod ovogodišnje "Beovizije" je da kompozicije ostaju iste, ali da učesnik može da se promeni. Što znači da, ako stručni žiri odluči da ide kompozicija koju je predložio autor, može vremenom da se promeni izvođač. Imena žirija se čuvaju u tajnosti do poslednjeg dana.

hellomagazin.rs hello/arhiva