Srpski naučnik koji je zadužio čovečanstvo: Rejf Fajns će snimati film o Mihajlu Pupinu

Srpski naučnik koji je zadužio čovečanstvo: Rejf Fajns će snimati film o Mihajlu Pupinu

Autor: | 09/08/2018

0


Rejf Fajns planira da snimi film o velikom naučniku Mihajlu Pupinu. Slavni glumac, reditelj i producent boravio je nedavno u Beogradu, gde je svojim saradnicima otkrio da će njegov naredni projekta biti posvećen životu ovog velikana iz Idvora.

A post shared by Vera (@vera_acimovic) on Mar 24, 2018 at 5:57am PDT


-Fajns je svratio na nekoliko dana u Beograd kako bi završio još neke pojedinosti vezane za film 'Rudolf Nurejev: Život'. Trenutno paralelno s tom pričom radi na razvoju scenarija za sledeći projekat, u kom će junak biti Pupin. Želja mu je da uradi film i da ostavi iza sebe nešto što će biti vezano za Srbiju, čije državljanstvo je dobio. Spreman je i da igra slavnog naučnika, a režiju bi prepustio nekom od kolega, priča sagovornik Kurira.

A post shared by Tamara (@homicidalmaniacc) on Jul 31, 2018 at 11:55pm PDT


Rejf Fajns je prvi put Srbiju posetio 2008. u potrazi za lokacijama za svoj prvi rediteljski projekat, igrani film "Koriolan", koji je sniman tokom 2010, između ostalog, na Kalemegdanu i u Narodnoj skupštini.

Glumac Rejf Fajns je kad je postao naš državljanin izjavio da se ponosi novim pasošem.

-Nikad nisam očekivao da ću biti Srbin. Moj sledeći korak je da nađem srpsku ženu- poručio je glumac.


Fajns je poslednja u nizu slavnih osoba koje su prethodnih godina dobile srpski pasoš. Pre njega državljanstvo Srbije dobio je francuski humanitarac Arno Gujon, holivudski glumac Stiven Sigal, baletski igrač Sergej Polunjin, fudbaler Gabrijel Kleverson Kordova Kleo, bivši košarkaši Zvezde Demarkus Nelson i Čarls Dženkins, kao i ruski džudista Aleksej Nefedov.
Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: rejf fajns

Najnovije vesti