Škorpione krase visok libido i pomalo prljava mašta, a ovo su njihove slabe tačke

Škorpione krase visok libido i pomalo prljava mašta, a ovo su njihove slabe tačke

Autor: | 18/11/2018

0

Škorpioni su poznati po velikim zalihama energije, visokom libidu i razigranoj, pomalo prljavoj mašti. Podložni su oboljenjima polnih organa, urinarnog trakta i debelog creva. Budući da se smatraju neranjivima, ne mare za zdravlje, preskaču lekarske preglede i dopuštaju razvoj hroničnih bolesti.

Ali ako su suočeni s teškom dijagnozom, aktiviraju svoje ogromne sposobnosti regeneracije i samoisceljenja koje im je darovao njihov vladar Pluton. Oporavljaju se zahvaljujući čeličnoj volji i prkosu prema bolestima, ali ne bi im škodilo ni više poverenja u lekare.

Preporučena ishrana

Imaju vrlo otporan i jak probavni sistem i sposobni su da provare štošta. Na meniju redovno trebaju da im se nalaze riba i morski plodovi, perad, mlečni proizvodi, orašasti plodovi, semenke, citrusno i bobičasto voće, smokve, jabuka, banana, ananas, zeleno lisnato povrće, luk, beli luk, paradajz i mahunarke.

Od napitaka najviše im se preporučuju mineralna voda, zeleni čaj i najviše čaša crvenog vina dnevno. Dobro podnose alkohol, ali ako su anksiozni ili depresivni, postaju neumereni i prelaze sve granice. Škorpion je, uz Ribe i Strelce, najskloniji opijanju i trovanju alkoholom.

Sportske aktivnosti

Škorpioni su vrlo dinamični i agresivni pa moraju redovno da oslobađaju višak energije. Za to će im najbolje poslužiti borilačke veštine. Za ovaj su znak takođe pogodni plivanje, ronjenje, trčanje, dizanje tegova i sportovi koji uključuju rizik ili zahtevaju veliku izdržljivost.

 

hellomagazin.rs Guliver/Getty/Thinkstock