U Bokokotorski zaliv uplovile su neke od najprestižnijih jahti današnjice – pogledajte gde se sada nalaze

U Bokokotorski zaliv uplovile su neke od najprestižnijih jahti današnjice – pogledajte gde se sada nalaze

Autor: | 20/11/2023

0

Da li ste znali da je najstarija motorna jahta na svetu izgrađena još davne 1906. godine? Reč je o jahti Kalizma, najpoznatijoj po tome što je bila jedan od simbola ljubavi legendarnih Ričarda Bartona i Elizabet Tejlor. Upravo će Kalizma u narednom periodu biti ukotvljena u srcu Bokokotorskog zaliva, u Portonovi marini. Rame uz rame sa njom, u marinu se „smestila“’ i impozantna superjahta Bold, jedno od najsuperiornijih plovila današnjice, kao savršen primer da Portonovi na svakom koraku spaja tradiciju i moderno, uz neizbežnu dozu luksuza.

Promo

 

Za sve zaljubljenike u nautiku i luksuz ovo će biti prava poslastica, budući da su Kalizma i Bold među najprestižnijim i najintrigantnijim plovilima na svetu, što je još jedna potvrda atraktivnosti Portonovi marine, koja je ove godine ugostila brojne jahte i brodove.

Promo

 

Kalizma, elegantna jahta dugačka pedeset metara, od 1906. godine promenila je mnogo vlasnika, ali su svakako najpoznatiji glumački par Ričard Barton i Elizabet Tejlor, koji su je kupili 1967. i njome često krstarili Mediteranom. Kalizma je za njih bila oaza privatnosti, sklonište od znatiželjnih pogleda sveta i medija, mesto gde su stvorili mnoge nezaboravne uspomene. Današnji vlasnik, indijski biznismen Širiš Saraf, osnivač „Samena Capital“, kupio je jahtu 2019. na aukciji i odlučio da je u potpunosti restaurira, te Kalizma danas sija punim sjajem.

Promo

 

Nasuprot njoj je Bold, superjahta dugačka 85 metara, izgrađena u australijskom brodogradilištu „SilverYachts“, kao simbol inovacije i luksuza. Od prve plovidbe prošlog leta, ostavila je svet bez daha prepoznatljivim dizajnom i najsavremenijim karakteristikama, a u prvih šest meseci prešla je više od 20.000 nautičkih milja, istražujući svetske okeane. Pored toga što obećava spektakularne trenutke na moru, ova jahta istovremeno inspiriše budućnost nautičke industrije, te je njen dolazak u Portonovi marinu prilika da se upozna tehničko čudo savremenog doba.

Promo

 

Promo

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo