Pobednici prvog nacionalnog muzičkog konkursa „SERBIA CREATES: The Spotlight“ osvajaju Srbiju i region

Pobednici prvog nacionalnog muzičkog konkursa „SERBIA CREATES: The Spotlight“ osvajaju Srbiju i region

Autor: | 10/08/2023

0

Najtalentovaniji mladi muzičari, učesnici prvog ikada održanog nacionalnog muzičkog konkursa "SERBIA CREATES: The Spotlight", do sada su uspešno realizovali čak 28 nastupa pred više hiljada ljudi, na 12 domaćih i regionalnih festivala. Već od sutra spotlajteri nastupaju na „Freshwave festivalu“ u Banja Luci.

Na do sada najvećem izdanju „Freshwave festivala“, koji se održava od 10. do 12. avgusta sa rekordnim brojem izvođača, bina i zona, najvećim kampom i do sada najboljom festivalskom produkcijom, već prvog dana nastupiće spotlajterka Ena - mlada umetnica, pevačica i producentkinja, jedna od budućih predvodnica "novog ženskog talasa" u domaćem hip hopu i trapu. Sledećeg dana na „Freshwave-u“ (11. avgusta) nastupiće Rouzi, reper prepoznatljivog stila i imidža čija popularnost munjevito raste iz dana u dan, dok će Iks, muzičar koji ne prestaje da se igra sa žanrovima i ima više od 20 objavljenih singlova u poslednje tri godine, nastupiti 12. avgusta.

Promo

 

Nastupom na ovom prestižnom regionalnom festivalu mladi izvođači imaće priliku da stanu „rame uz rame“ sa mnogim svetskim i regionalnim zvezdama, među kojima su Indira Paganotto, Ilario Alicante, Bart Skils, Argy, Vojko V, Buč Kesidi, Devito

Podsećamo da je od velikog broja prijavljenih mladih talenata muzičke industrije eminentni žiri nacionalnog konkursa "SERBIA CREATES: The Spotlight", kroz pet različitih muzičkih žanrova selektovao 21 izvođača, koji su dobili jedinstvenu priliku da nastupaju na prestižnim i nagrađivanim festivalima u zemlji i regionu, a do sada su već realizovani: EXIT (Srbija), Arsenal fest (Srbija), D festival (Makedonija), Forestland (Hrvatska), Lovefest (Srbija), Lent (Slovenija), Energija festival (Srbija), Uzlet, ARLEMM (Srbija), Belgrade Beer fest (Srbija), Music Week (Srbija) i Roll & Blues (Srbija).

Upravo sistemski pristup podrške celokupne industrije mladim i neafirmisanim talentima i posvećenost u razvoju mladih talenata domaće scene misija je platforme „Serbia creates music“, kao deo nacionalne platforme „Srbija stvara“, u okviru Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije. Ovogodišnji spotlajteri prva su generacija mladih i neafirmisanih umetnika iza kojih je stala cela muzička industrija i država.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Pročitajte još