U 118. godini preminula najstarija žena na svetu: Svakog jutra ustajala je tačno u sedam i... FOTO

U 118. godini preminula najstarija žena na svetu: Svakog jutra ustajala je tačno u sedam i... FOTO

Autor: | 18/01/2023

0

Preminula najstarija žena na svetu

Najstarija osoba na svetu, časna sestra Andre, preminula je u 118. godini. Nedostajalo joj je svega nekoliko nedelja do 119. rođendana. Rođena je u februaru 1904. kao Lusil Randon, u Aleu na jugu Francuske, a zamonašila se četiri decenije kasnije, dok je još trajao Drugi svetski rat.

Pročitajte: Odlazak jedne od najlepših žena sveta - Preminula italijanska diva Đina Lolobriđida

Profimedia

 

Preživela je dve velike zdravstvene krize – špansku groznicu 1918. i epidemiju kovida. I sama je bila bolesna. Naime, prošlog januara bila je pozitivna na koronu, a lokalnim medijima izjavila je da ne zna kako se zarazila. Uspešno se oporavila i izašla iz bolnice dan pred rođendan. Sestra Andre, koja je inače bila slepa i kretala se uz pomoć invalidskih kolica, radovala se zabavi sa prijateljima iz staračkog doma u Tulonu.

Pročitajte: Najstarija srpska glumica Branka Veselinović napunila 104 godine - Dan mi obavezno počinje gimnastikom!

Profimedia

 

Tokom njenog dugog života smenilo se 18 predsednika Francuske. Svakog jutra ustajala je tačno u sedam, posle čega se posvećivala molitvama. Najstarija osoba na svetu postala je prošlog aprila, kada je, u 119. godini, preminula Japanka Kane Tanaka. Rekord, inače, i dalje drži Francuskinja Žan Kalmon, koja je imala 122 godine u trenutku kada je umrla.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia