Odlazak jedne od najlepših žena sveta: Preminula italijanska diva Đina Lolobriđida

Odlazak jedne od najlepših žena sveta: Preminula italijanska diva Đina Lolobriđida

Autor: | 16/01/2023

0

Preminula Đina Lolobriđida

Đina Lolobriđida, italijanska filmska diva i svojevremeno jedna od najlepših žena sveta, preminula je u 95. godini. Čuvena glumica bujnih oblina, koja je važila za mediteranski seks simbol, obeležila je čitavu jednu epohu evropske kinematografije.

Pročitate: Posle samoubistva sina pala je u tešku depresiju, srce nije moglo više... Preminula ćerka Elvisa Prislija

Getty Images

 

Rođena je 4. jula 1927. godine u Subijaku, nedaleko od Rima. Od malih nogu iskazivala je sklonost ka umetnosti, pa je već u školi bila istaknuti član dramske sekcije. Kasnije je upisala likovnu akademiju i izdržavala se radeći kao model. Prijavila se i na izbor za mis Italije, na kojem nije pobedila, ali su je i te kako zapazili fotografi i renomirani reditelji. Prvu ulogu dobila je 1946, a potom su se ređali klasici izašli iz studija čuvene „Ćinećite“: „Zvonar Bogorodičine crkve“, „Hleb, ljubav i ljubomora“, „Rimljanka“, „Kralj, kraljica i sluga“...

Pročitajte: Preboleo Severinu - Igor Kojić u vezi sa poznatom glumicom, prve fotografije sa romantičnog zimovanja FOTO

Guliver Getty Images

 

Na dočeku 1947. godine upoznala je mladog slovenačkog lekara Milka Škofiča, za kog se ubrzo i udala. Shvativši da bi mogla da ostvari zavidnu karijeru, Škofič je zaboravio na medicinu i postao njen menadžer. U braku koji je trajao do 1971. dobili su sina Milka juniora.

Pročitajte: Napustio je ženu i ćerku i u Zagrebu zasnovao novu porodicu - Ovo je sin Milana Štrljića, Ivin 21 godinu mlađi polubrat

Guliver Getty Images

 

Početkom sedamdesetih Đina Lolobriđida povlači se iz filmskog sveta i posvećuje drugoj ljubavi, fotografiji. Godinu dana putovala je Italijom (uvek maskirana, da je obožavaoci ne bi prepoznali i ometali) i snimila više od 20.000 fotografija, od kojih je neke odabrala za svoju prvu knjigu ”Italia mia”. Pred kamerama se pohavljivala retko, a poslednjih decenija samo dva puta godišnje: na Balu ruža i Balu Crvenog krsta u Monte Karlu. Živela je između svoje vile u Rimu i raskošne kuće u Švajcarskim Alpima.

Guliver Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Najnovije vesti