Nova vinarija Meneghetti – vanvremenska vinska priča

Nova vinarija Meneghetti – vanvremenska vinska priča

Autor: | 16/06/2022

0

U „Meneghetti Wine Hotel & Winery“, istarskoj oazi luksuza za sva čula, nedavno je nastalo impresivno zdanje vinarije i pratećih objekata u kojima se čuvaju vrhunska „Meneghetti“ vina, maslinova ulja i posebne delicije. Nova vinarija ogrnuta je šumom, a u neposrednoj blizini mora savršeno se arhitektonski stapa s istarskim krajolikom punom vinove loze i stabala maslina. Poseta vinariji avantura je koja ne sme izostati u vašoj nezaboravnoj zbirci iskustava, prvenstveno zbog ponuda koje se ne odbijaju.

Promo

 

Novi nivo sofisticiranosti u degustacijama

Vino je, uz maslinovo ulje veliki deo iskustva tokom svake posete imanju, prvenstveno zahvaljujući pažljivo i stručno osmišljenim programima degustacije. Vinsko putovanje počinje profesionalnim savetima iskusnih somelijera, koji će vas vešto povesti kroz vinsku kartu sa 14 probranih „Meneghetti“ etiketa, odnosno ukusa za svačije nepce. Za zaokruženo iskustvo tu je i „Meneghetti Brandy“ u kombinaciji sa cigarama poreklom iz Nikaragve sa „Meneghetti“ potpisom.

Promo

 

 „Wine flight“ program za degustaciju nudi delicije poput paštete od jadranskog brancina, terrine od prepelice s grožđem, goveđe breasole s celerom i mariniranim gljivama, uz koje možete prema želji probati i „Meneghetti“ maslinova ulja (Leccino, Bjelica, Rosulja, Izbor) i to je tek manji deo kulinarske ponude. Jela s wine flighta mogu biti idealna varijanta popularnog bruncha ili laganog ručka koji će podjednako odgovarati svim gostima.

Promo

 

Istinske ljubitelje i poznavaoce vina oduševiće VIP tasting room namenjen za posebne prilike u privatnom okruženju. Specifičnost i ekskluzivnost ove ponude rezervisana je za „Meneghetti Red“ arhivska vina od 2009. do 2017., a njima se svakako može pridružiti i nova „Meneghetti“ vinska zvezda - Val Gambalera koja spada u vrhunska svetska vina. Vinogradarsko umeće i naklonost prirode 2015. urodilo je ovom kupažom savršenog balansa između Merlota i Cabernet Sauvignona u odnosu 50:50, te svrstalo prefinjenu Val Gambaleru u ona retka i neponovljiva iskustva koja jednostavno morate doživeti.

Doživljaje iz vinarije možete poneli sa sobom, jer u gift šopu „Meneghetti Butigi“ možete pronaći vrhunske sireve, domaće kobasice, pršutu, ali i karamele od kozjeg sira Kumparička, aromatizirani cvet soli infuziran u vinu Menghetti Red ili ručno pravljene praline.

Promo

 

Organizovani obilasci vinarije

Svakog dana uz prethodnu najavu, posetiocima su dostupni i organizovani obilasci vinarije. Ture uključuju obilazak vinograda, proizvodnog pogona, krova vinarije, Barrique Rooma i naravno sale za degustaciju. Poslednje mesto obilaska je „Storage Sun“. Pored toga, petkom se organizuju Noći vina, kako bi se na najlepši način zaokružila radna nedelja.

Promo

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još