Jedna od vodećih kompanija u proizvodnji i distribuciji sladoleda i smrznute hrane, kompanija Frikom dobitnik je Red Dot nagrade za najbolji dizajn ambalaže za proizvod Highlife – prvi sladoled u jugoistočnoj Evropi sa manje kalorija, šećera i masti. Inspirisan novinarskim naslovima i vestima, ambalaža je dobitnik pečata jedne od najvrednijih međunarodnih priznanja za dizajn i predstavlja uspeh zajedničke saradnje kompanije Frikom i agencije Bruketa&Žinić&Grey.
- Poseban je izazov dizajnirati za komercijalan proizvod poput ovog, koji se nalazi u gotovo svakoj trgovini i obraća se širokoj javnosti. Takav dizajn ne samo da ima jaku konkurenciju, već ima priliku da utiče na vizualnu kulturu zajednice - kazao je Davor Bruketa, kreativni direktor agencije Bruketa&Žinić&Grey.
Highlife sladoled, desert namenjen svima koji su u potrazi za zdravijom verzijom omiljene ledene poslastice u sebi sadrži manje kalorija, više proteina i do 30 posto manje šećera i masti i dolazi u dva neodoljiva ukusa - čokolada i brownie čokolada s komadićima maline i prelivom od maline. Bogat kremastom teksturom i raznovrsnim ukusima, ovaj desert savršen je izbor za vas i vaše najbliže i jedina slatka i neodoljiva hladna poslastica sa kojom možete da uživate bez griže savesti.
Dizajn ovih ambalaža predstavljen je javnosti kroz različite boje čaša i pripadajućih ilustracija, a samu ambalažu odlikuju popularne pastelne boje koje istovremeno evociraju prirodne sastojke sladoleda i izdvajaju Highlife od ostalih proizvoda.
Red Dot Award dodeljuje se od 1955. godine i smatra se jednom od najuticajnijih i najprestižnijih nagrada u svetu dizajna, čime se odaje priznanje najoštroumnijim umetničkim radovima u nekoliko kategorija – od dizajna proizvoda, komunikacije i ambalaže pa sve do izrade koncepata i prototipa, a samo ove godine za ovu prestižnu nagradu prijavilo se preko 20 hiljada radova iz Evrope, Azije i Amerike.
Slične Vesti
Velika uskršnja nagradna igra kompanije Frikom „Povrće u frizu, nagrade u nizu“, uspešno je završena.
29/04/2022
Saznajte višePovrće u frizu, nagrade u nizu!
Proleće je počelo, Uskrs nam se približava i vreme da Frikom nagradi svoje najvernije potrošače je stiglo!
14/04/2022
Saznajte višeOVE ZIME DEZERT IMA NOVO IME: „Frikom male torte sladoledne sorte“
Kompanija Frikom se pobrinula da ova zima bude bogatija za dva nova sladoledna dezerta – Markova i Švarcvald tortica
29/11/2021
Saznajte višeBilo da ste ljubitelj korneta ili štapića, fan sendviča ili čašica pa čak i torti, Frikom je tu sa vama da proslavi još jednu godinu i nedelju Svetskog Dana sladoleda
18/07/2021
Saznajte višeQuattro Light sa niskim glikemijskim indeksom za bezbrižno uživanje
Okupljanja, druženja, porodični ručkovi, večere, proslave - bez čega se ne može?
21/06/2021
Saznajte višeUživanje bez griže savesti – Frikom Highlife
Frikom Highlife - više nikada nećete morati da se lišite dezerta
20/05/2021
Saznajte višeSladoled skockan za uživanje – Plazma Kocka sladoled!
Skockan za uživanje – rečenica koja asocira na druženje u gradu sa prijateljima?
16/04/2021
Saznajte višePročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)