Film "Na mlečnom putu" od 25. februara u domaćim bioskopima

Film "Na mlečnom putu" od 25. februara u domaćim bioskopima

Autor: | 21/02/2017

0

Film "Na mlečnom putu" scenariste i reditelja Emira Kusturice otvoriće 45. Fest 24. februara, a već narednog dana stiže na repertoare bioskopa širom zemlje.

Ostvarenje srpskog proslavljenog režisera Emira Kusturice koje je imalo svetsku premijeru na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji, i osvojilo nagradu publike Mladi Zlatni lav, biće prikazano na beogradskom Međunarodnom filmskom festivalu van tamičarskog programa, a zvezda filma glumica Monika Beluči svečano će otvoriti ovogodišnju manifestaciju.

Emir Kusturica se oprostio od glume: Mnogo više mi odgovora da budem reditelj

"Na mlečnom putu" prati priču o životu jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koje je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost - kako svoju, tako i svoje zemlje.

- "Na mlečnom putu" je nastao iz mnogih slojeva moga života. Ako bih mogao da uporedim svoj doživljaj filma nekada i sada, ovog puta bih se pomnije zagledao u prapočetak - istakao je Kusturica.

Prema njegovim rečima, u različitim fazama njegovog života film je postojao kroz dijalog sa drugim umetnostima - književnošću, slikarstvom...

- "Na mlečnom putu", život mi se koncentrisao na taj film. Bio je to dug proces i moj pristup snimanju je bio u skladu s mojom filozofijom i mojim odnosom prema prirodi i onome što ljudi zaista misle o životu - otkrio je Emir Kusturica, koji ovoga puta tumači i glavnu mušku ulogu.

Emir Kusturica završio snimanje filma o “najsiromašnijem predsedniku”

Partnerka mu je glumica Monika Beluči, a u filmu igraju i Sloboda Mićalović i Predrag Miki Manojlović.

Dan nakon svečane beogradske premijere film će biti na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije i Crne Gore, a istog dana ekipa filma će se pokloniti i novosadskoj publici na svečanoj premijeri u bioskopu Arena Sinepleks.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Printscreen