Evrosong 2017: Portugalac koji čeka transplataciju srca odneo pobedu

Evrosong 2017: Portugalac koji čeka transplataciju srca odneo pobedu

Autor: | 14/05/2017

0


Predivna balada "Amer pelos dois", koju je za Salvadora Sobrala napisala njegova sestra odnela je pobedu u Kijevu. Vicešampionsko mesto pripalo je Bugarskoj, a bronzana pozicija Moldaviji.

Salvador za razliku od ostalih izvođača nije učestvovao u evrovizijskim probama zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja. Naime, 27-godišnji pevač trebalo bi što pre da ode na transplantaciju srca,  lekari tvrde najkasnije do kraja godine.


Salvador je rođen 28. decembra 1989.godine u Lisabonu. Učestvovao je u trećoj sezoni portugalskog "Idola" gde se plasirao kao sedmi.

A post shared by Anastasia Dudka (@vendellkill) on May 13, 2017 at 4:20pm PDT

Publika je reagovala na njegovu tešku životnu priču, a osvojio ih je anđeoskim glasom. Njegova sestra Luisa kaže da je odmah znala da će pobednička pesma koju je napisala odgovarati njenom bratu.

 

Uprkos idiličnoj atmosferi, tokom revijalnog dela finalne večeri  došlo je do incidenta dok je prošlogodišnja pobednica Džamala premijerno izvodila pesmu "I Believe In You".  Tada se na binu popeo mladić ogrnut australijskom zastavom i okrenut leđima ka kameri spustio pantalone. Međutim, obezbeđenje je brzo reagovalo i uklonilo ga sa bine.

 

U velikom finalu učestvovalo je 26 takmičara, odnosno predstavnici Portugala, Bugarske, Moldavije, Italije, Belgije, Švedske, Rumunije, Mađarske, Australije, Norveške, Holandije, Francuske, Hrvatske, Azerbejdžana, Ujedinjenog kraljevstva, Austrije, Belorusije, Jermenije, Grčke, Danske, Kipra, Poljske, Izraela, Ukrajine, Nemačke i Španije.

 

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs/M.M Printscreen
Tagovi: Evrovizija 2017

Najnovije vesti