Spokojno roditeljstvo uz ROSA vodu

Spokojno roditeljstvo uz ROSA vodu

Autor: | 27/06/2017

0

Čestitamo, trudni ste! Moramo priznati da su trudnoća, rast i život bebe u maminom stomaku možda najlepši osećaj za svaku buduću porodicu.

Iako je još uvek nesvesna čari drugog stanja, trudnica željno iščekuje prve signale koji potvrđuju da beba u stomaku raste. A onda jednog sasvim uobičajenog dana, sasvim nežno, skoro nestvarno oseti dodire u dubini tek naraslog stomačića, i onda potpuno oduševljena od sreće pokušava da objasni svom partneru kako je to najmagičniji dodir koji je ikada osetila. Iako su ti trenuci propraćeni lavinom sreće i ushićenja, veoma brzo buduće majke počinju da se preispituju da li su spremne na sve što ih sa dolaskom bebe čeka u životu ili hoće li imati snage za izazove roditeljstva. Trudnoća jeste drugo stanje u svakom smislu, pa su samim tim izvesne promene u emocijama, ponašanju i raspoloženju sasvim razumljive i očekivane.

Upravo zbog toga, Rosa voda otvorila je škola roditeljstva u 10 gradova u domovima zdravlja u Sjenici, Svilajncu, Srpskoj Crnji, Surdulici, Vranju, Kuršumliji, Požarevcu, Ubu, Bojniku i Batočini, u cilju da budućim roditeljima omogući što sigurniji period navikavanja na nove i najvažnije uloge u svom životu.

Koliko je Rosa škola roditeljstva značajna, najbolje svedoče reči Bojane Stević, mame i polaznice Rosa škole roditeljstva:

- Stručni kadar iz škole roditeljstva nam je mnogo pomogao, kako doktorke, tako i patronažne sestre, u olakšavanju nove uloge. Pohađala sam sve časove o povijanju, kupanju, dojenju, a razgovarali smo sa pedijatrom, stomatologom i ginekologom tokom čitave trudnoće.

 

U okviru inicijative Rosa vode da nastavi da ulaže u sigurnost porodice, preko 3.000 beba i njihovih roditelja dobilo je neprocenjivu podršku stručnog kadra zaposlenog u domovima zdravlja. Misiji Rosa vode priružilo se i Ministarstvo zdravlja, a veliku podršku pružili su građani koji su kupovali pakovanja vode od 1,5L, od čije prodaje se izdvajao po jedan dinar.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs rosa/promo
Tagovi: rosa

Pročitajte još

Najnovije vesti