Čaj od tri sastojka koji topi kilograme

Čaj od tri sastojka koji topi kilograme

Autor: | 30/07/2017

0

U potrazi ste za toplim napitkom koji će zadovoljiti vašu potrebu za slatkim, a koji opet može da pomogne da se rešite neželjenih kilograma? Čaj od cimeta, đumbira i meda pruža upravo to, a vrlo se lako priprema.

-Prijatnog je ukusa, a opet skida kilograme, reči su kojima je priznata nutrcionistkinja Nagina Abdulah opisala ovaj čudotvorni napitak

Istraživanja su dokazala da začini poput cimeta, đumbira i indijskog oraščića daju dugotrajan osećaj sitosti, a usput oponašaju i ukus šećera. Samim time, mogu pomoći da smanjite unos šećera jer će prividno zadovoljiti potrebu za njime, pise portal Zdravakrava.

Cimet takođe povoljno utiče na nivo šećera u krvi, zdravlje srca i neurološke funkcije. Đumbir podstiče varenje i tako otežava nakupljanje kilograma. Uzgred, odličan je saveznik u borbi za ravan stomak. Dobro ga je uzimati posle obroka jer stvara osećaj sitosti.

Kako da budete vitki i zdravi: Najefikasniji načini zdravog mršavljenja

Osim kod mršavljenja, ovaj čaj je poželjno piti i kod stomačnih tegoba. Zahvaljujući medu, smiruje i napade kašlja.

Ono što je najbolje za ovaj čarobni napitak potrebna su samo tri sastojka: cimet, đumbir i med.

Priprema:

Kuvajte štapiće cimeta i sveži đumbir u vodi oko 20 minuta. Nakon toga čaj procedite i dodaj mu med. Možete skuvati veću količinu čaja i držati ga u frižideru, pa podgrevati šoljicu po šoljicu svake večeri nakon večere.

Hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock