Nikolina i Nikola: Kakvo se značenje krije iza popularnih imena?

Nikolina i Nikola: Kakvo se značenje krije iza popularnih imena?

Autor: | 06/12/2017

0

Svakog 19. decembra svoj imendan slave sve osobe s imenom Nikolina i Nikola. U nastavku saznajte više o tim imenima, kako su nastala i šta sa sobom nose.

Imena Nikola i ženska izvedenica Nikolina dolaze od starog grčkog imena Nikolaos nastalog od reči nike (pobeda) i laos (narod). 

Prema numerologiji, osobe koje nose ovo ime vrlo su staložene i posvećene gradnji svog života na čvrstim temeljima sazdanim od reda, rada i discipline. Cene istinu, pravdu i ljude koji takođe žive u skladu s tim vrednostima.

Vrlo su praktične i znaju da štede. Zbog njihove fokusiranosti na red mnogi će ih proglasiti previše opreznim i konzervativnim.

Nikoline i Nikole ne vole dramu. Privlači ih mirno i stabilno okruženje u kojem se osećaju sigurno i u kojem mogu da slede svoj put.

Njihove slabosti su odlaganje, odugovlačenje i oklevanje. Ne vole promene i odupiru im se, ali kada se najzad i uhvate u koštac s njima onda će uraditi sve kako bi što pre vratili stabilnost u svoj život.

Ne vole da otkrivaju svoja prava osećanja i stavove, ali to im se često obija o glavu jer imaju osećaj da ih niko ne razume, a to se događa upravo zbog toga što su ponekad tajnanstveni.

Sanjaju duboku i istinsku ljubav, suživot sa osobom koja će im biti verna.

hellomagazin.rs guliver/thinkstock