Pet razloga zašto vaša kosa raste suviše sporo

Pet razloga zašto vaša kosa raste suviše sporo

31/01/2016

0

Vi stalno primenjujete maske za kosu, šišate i održavate kosu redovno, ali još uvek niste zadovoljni rezultatima i dužinom vaše kose.

Znamo taj osećaj. Neke korisne i dobre stvari za vašu kosu ponekad mogu imati suprotan efekat. Evo pet grešaka koje vas sprečavaju da imate dugu i zdravu kosu:

1. Nedostatak gvožđa

Ako imate nedostatak gvožđa, jedite više hranu bogatu gvožđem kao što su piletina, govedina, orasi i lisnato zeleno povrće.

2. Nedostatak sna

Možda zvuči nepovezano, ali nedostatak sna može da zakomplikuje vaše zdravlje i ostavi posledice na vašu kosu i kožu. Imate pravo da spavate osam sati i iskoristite ga!

3. Vi često skraćujete kosu

Sigurno ste čuli da ako želite da imate zdravu kosu, morate da je šišate jednom u 3-6 meseci. Zapamtite, nije svaka dlaka ista. Izuzetno je važno da se skrate krajevi s vremena na vreme, ali ne previše često. Obratite pažnju koliko vaša kosa raste za šest meseci i vi ćete znati koliko vam je potrebno da skratite da se održi željena dužina.

4. Stres

Ako ste stalno pod stresom, osećate anksioznost i pod pritiskom ste, to će uticati na vašu kosu. Ne samo da će usporiti rast kose, već takođe može da izazove gubitak kose. Smirite svoj um i živce i započnite dan sa osmehom!

5. Možda koristite pogrešne i jeftine proizvode za kosu

Nega kose je mnogo važnija od odlaska u frizerske salone. Nanesite masku regenerativno barem jednom nedeljno i uverite se da to postane vaša rutina. Zamenite metalne češljeve sa četkama od prirodnih materijala. I najvažnije, ne štedite svoj novac i kupite kvalitetan šampon i regenerator.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock/story.rs/NP hellomagazin
Tagovi: kosa lepota nega

Pročitajte još