U pet koraka napravite lep kutak za čitanje

U pet koraka napravite lep kutak za čitanje

Autor: | 01/02/2016

0

Ko voli da čita, ali nema uslove - treba da ih sam stvori!

U svakom stanu ili kući može da se pronađe kutak za čitanje, a u pet koraka može i da se lako napravi. Novac nije preduslov, jer mogu da se koriste stare stvari, koje već imate u kući.

* Pronađite kutak, ćošak, prostor koji se ne koristi. To je obično mesto blizu prozora, jer se svi plaše da duva, ili kraj nekog stuba. Ukoliko ne postoji "mrtav ugao" u stanu i svaki santimetar je zauzet, prostor za čitanje može da bude i ispred police ili ormana.

* Mekana fotelja ili udobna stolica su glavni preduslov za ugodno čitanje. Najlepše je kupiti novu beržeru, ali dovoljno je pomeriti postojeću fotelju koja stoji ispred televizora, pa na njoj niko ne sedi. Može i da se iskoristi udobnija stolica i da se ispred nje stavi hoklica za noge.

* Kraj fotelje sa strane treba staviti stočić, malu policu, hoklicu ili nešto na čemu će moći da stoje knjiga, naočare, čaj, pepeljara...

* Možda postoji prirodno svetlo koje je dovoljno za čitanje, ali tokom zime dan kratko traje, pa je veštačko osvetljenje neophodno. Svetlo ne sme da bude neonsko, a sijalica ne bi trebalo da bude slabija od 100 vati. Svetlo treba da pada sa strane, odnosno sa desnog ili levog ramena, jer tako najmanje umara oči.

*Ušuškajte kutak lepim jastucima da vam bude udobno, stavite staro ćebence na naslon, jer zebu noge kada čovek sedi na istom mestu. Ukrasite fotelju maramom, miljeom ili nekim drugim ukrasom za toplu atmosferu.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor knjige

Najnovije vesti