Poznati krem brule sprema se od vanile i jaja, a prekriven je karamelizovanim šećerom. To je tradicionalna francuska poslastica.
Za 7 osoba potrebno je: 5 dl krem pavlake, 140 g kristal šećera, pola šipke vanile, 6 žumanaca.
Priprema:
1. Uključite rernu na 150 stepeni. Zasecite vanilu po dužini i izvadite zrna. Zagrejte krem pavlaku sa polovinom šećera i zrnima vanile da provri, pa sklonite s ringle. U činiji umutite žumanca sa ostatkom šećerom i postepeno umešajte vreli krem.
2. Procedite krem kroz finu cediljku i sipajte u posudu za merenje. Uklonite penu sa površine, sipajte u plitke vatrostalne činije, ali ne do vrha već ostavite 1 cm slobodno.
3. Posude sa kremom stavite u dubok pleh. Sipajte vrelu vodu u pleh do polovine posude i kuvajte na pari 50 minuta.
4. Kad se ohladi na sobnoj temperaturi, prekrijte folijom i ostavite da odstoji u frižideru najmanje šest sati. Pre posluženja pospite šećerom i kratko grilujte da se šećer karamelizuje.
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)