Poznati krem brule sprema se od vanile i jaja, a prekriven je karamelizovanim šećerom. To je tradicionalna francuska poslastica.
Za 7 osoba potrebno je: 5 dl krem pavlake, 140 g kristal šećera, pola šipke vanile, 6 žumanaca.
Priprema:
1. Uključite rernu na 150 stepeni. Zasecite vanilu po dužini i izvadite zrna. Zagrejte krem pavlaku sa polovinom šećera i zrnima vanile da provri, pa sklonite s ringle. U činiji umutite žumanca sa ostatkom šećerom i postepeno umešajte vreli krem.
2. Procedite krem kroz finu cediljku i sipajte u posudu za merenje. Uklonite penu sa površine, sipajte u plitke vatrostalne činije, ali ne do vrha već ostavite 1 cm slobodno.
3. Posude sa kremom stavite u dubok pleh. Sipajte vrelu vodu u pleh do polovine posude i kuvajte na pari 50 minuta.
4. Kad se ohladi na sobnoj temperaturi, prekrijte folijom i ostavite da odstoji u frižideru najmanje šest sati. Pre posluženja pospite šećerom i kratko grilujte da se šećer karamelizuje.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)