Ljutkast ukus ove paste činije idealnim obrokom za gurmane.
Sastojci:
500 g taljatela
so
1 kg paradajza
2 čena belog luka
ljuta papričica
100 g slanine (pancete)
2 kašike maslinovog ulja
biber
kašičica naseckanog peršuna
40 g rendanog parmezana
Priprema:
1. Taljatele skuvajte u slanoj vodi.
2. Paradajz prelijte ključalom vodom, oljuštite i presecite na četiri dela, uklonite koštice i naseckajte. Beli luk oljuštite i naseckajte. Papričicu rasecite po dužini, uklonite semenke, i iseckajte što sitnije.
3. Slaninu nasecite na trakice, pa je zajedno sa papričicom i belim lukom prodinstajte na vrućem ulju. Umešajte paradjaz i dinstajte još pet minuta. Posolite i pobiberite. Testeninu ocedite, dodajte paradajzu i kratko zagrejte, promešajte i raspodelite na tanjire. Pospite peršunom i parmezanom.
Pročitajte još
Nedeljni horoskop do 30. maja: Već od danas ovim znacima kreće u ljubavi
Nedeljni horoskop do 30. maja 2022. donosi sledeću astro prognozu
23/05/2022
Saznajte višeOd doručka do večere: Lični kuvar kraljevske porodice otkrio režim ishrane princeze Dajane
Ishrana princeze Dajane bila je bazirana na ovim namirnicama
22/05/2022
Saznajte višePREOKRENI SVOJU KARIJERU U 5 KORAKA
Još uvek si na svom starom poslu. Svako jutro ista kancelarija, koja ti sve više pojačava nervozu i ne vidiš znake poboljšanja...
20/05/2022
Saznajte višeLuka i Leon ne mogu da mu odole! Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Zdrav sladoled po receptu Ane Ivanović
20/05/2022
Saznajte višeDajte mu sijalicu, napraviće spektakl! Vuk Tomić, virtuoz svetlosnih dekoracija
Vuk Tomić svojim umećem oduševljava sve
17/05/2022
Saznajte više
Komentari (0)