Potrebno:
Za marinadu:
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike soja sosa
kurkuma, na vrh kašičice
2 kašike ulja
½ kašičice suvog začina
½ soka od limuna
1 kašika ajvara
Za sos:
1 glavica crnog luka
100 g pečenog neslanog kikirikija
2 kašike soja sosa
iseckan peršun
200 ml neutralne pavlake
I još treba:
500 g pilećeg filea
Marinada: Crni i beli luk sitno iseckati. Sipati u sud, dodati sve ostale namirnice i promešati. Piletinu isecite na trake i kroz njih provucite drvene štapiće za ražnjiće.Premažite ih marinadom i ostavite u frizider na 30 minuta.
Sos: Kikiriki izblendati ili krupno samleti. Crni i beli luk sitno iseckati i na ulju propržiti.Dodajte kikiriki, soja sos, iseckan peršun i neutralnu pavlaku. Sve zajedno prokuvajte 5 minuta.
Ispržite ražnjiće i servirajte uz sosom i povrće po želji.
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)