Vinjales – skriveni dragulj Kube

Vinjales – skriveni dragulj Kube

Autor: | 13/03/2016

0

Ruralni gradić u zapadnoj Kubi najpoznatiji je po fabrici duvana, ležernom načinu života i karakterističnim krečnjačkim brdima u dolini Vinjales.

Vinjales predstavlja savršenu kombinaciju prirodnih lepota i tradicionalne kubanske kulture.

Nalazi se na samo dva i po sata vožnje od Havane, tako da je relativno lako doći do njega. Savršena je destinacija za vikend putovanja ili jednodnevnu posetu.

A photo posted by Nadim Mantoura (@nadimmantoura) on Feb 18, 2016 at 11:52am PST

Život u Vinjalesu pretežno se vrti oko zemljoradnje, tako da bi poseta fabrici duvana trebalo da bude neizostavni deo turističkih putovanja. Do nje je najbolje doći konjskom zapregom ili jahanjem konja kroz dolinu, gde je, osim uživanja u čarima raskošne prirode, moguće videti i kako žive lokalne zajednice.

A photo posted by Mickaël (@mickaelge) on Mar 1, 2016 at 8:58pm PST

Uprkos tome što je reč o malom gradu, Vinjales je naviknut na turiste, a meštani su izuzetno ljubazni. Naći ćete mnoštvo prodavnica, restorana, hotela, pa čak i botaničku baštu.

Možete posetiti i pećinu svetog Tomasa, najveći pećinski sistem Kube. Posetioci je mogu razgledati pešice, ili obići motornim čamcem.

A photo posted by Tim Perceval (@timperceval) on Feb 26, 2016 at 12:47pm PST

Ukoliko tražite jedinstveno mesto koje ćete ovekovečiti na fotografiji, zaputite se do Praistorijskog murala, oslikanog direktno na krečnjačkim stenama, piše Hafington post.

A photo posted by chloelamc (@chloelamc) on Mar 3, 2016 at 4:56pm PST

A photo posted by Alexandra (@cubajournal) on Feb 28, 2016 at 11:37am PST

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/splash/instagram hellomagazin