Riblje loptice s pikantnim sosom

Riblje loptice s pikantnim sosom

Autor: | 15/03/2016

0

Ove ukusne ćuftice možete poslužiti kao predjelo ili večeru.

Sastojci:

400-500 g ribljih fileta
1 cm oljuštenog rendanog đumbira
900 g krompira iseckanog na kockice
2 šargarepe iseckane na kockice
glavica belog luka (očišljeni i usitnjeni čenovi)
1 jaje, umućeno
1 1/2 šolja gustina
1/2 šolje brašna
so i bibier po ukusu
8 šolja bistre riblje supe
ulje za prženje

Za sos:

šolja sirćeta

šolja mineralne gazirane vode
šolja smeđeg šećera
3 kašike soja sosa
2 kašike gustina (razmućene u 3 kašike vode)
malo tucane paprike

Priprema:

1. Skuvajte riblje filete u vodi s đumbirom
2. Kada je riba skuvana, usitnite je viljuškom tako da dobijete oko 4 šolje kuvane ribe.
3. U posebnoj šerpi skuvajte krompir i šargarepu dok ne omekšaju.
4. U blender stavite ribu, krompir, šargarepu, beli luk i jaje i dobro umutite. Prebacite smesu u posudu i dodajte brašno i gustin i dobor promešajte, pa dodajte so i biber.
5. Od ove smese pravite loptice i kuvajte ih u bistroj ribljoj supi dok ne porumene.
6. Skuvane loptice zatim pržite u dubokom ulju.

Sos

U tiganju pomešajte sirće, gaziranu mineralnu vodu, šećer i soja sos. Krčkajte dok se šećer ne rastvori, pa dodajte gustin rastvoren u vodi. Ako želite gušći sos, dodajte više gustina i kuvajte da se ublaži ukus gustina. Ako želite pikantniji ukus, dodajte ljutu tucanu papriku.

Poslužite riblje loptice uz sos.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recept recepti