Šta sve možete sa knjigama

Šta sve možete sa knjigama

Autor: | 26/03/2016

0

Knjigama nije mesto samo na policama u dnevnoj sobi, već i na ormarima, stočićima, podu, ispod stepeništa, pa i na zidu. Mogućnosti je bezbroj, a reč je o jednom od najlakših načina da sa ukusom dekorišete dom, a da vas pritom ništa ne košta.

Možete ih slagati po bojama, veličini, uklapati uz zid, nameštaj i ostatak enterijera ili pustiti da pričaju svoju priču. Lepo će izgledati u dnevnoj sobi, ako ih poređate na podu, uz zid, jednu pored druge. Druga opcija, ređanje jedne na drugu, ostavlja još više prostora za eksperimentisanje jer na vrh "skulpture" možete staviti lampu, ukrasnu figuru, vazu sa cvećem, ram za slike. Pored kreveta u spavaćoj sobi, naslagane knjige mogu poslužiti umesto stočića.

Dizajneri predlažu i nešto što će ljubitelji pisane reči doživeti kao skrnavljenje, a to je da "izdubite" knjigu, tako što ćete makazama iseći sve stranice, a ostaviti ivice i da udubljenje koristite kao kutiju za odlaganje nakita ili čak kao saksiju za cveće. Za to je potrebna knjiga sa debljim koricama, koje će biti poklopac. Takođe, od korica nekoliko knjiga možete napraviti ukrasnu kutiju ako ih zalepite jednu na drugu. Deblja knjiga može da posluži i kao polica za zid na koju ćete staviti ukrase.

Ako ne želite potpuno da menjate enterijer, dovoljno je da uzmete dve, tri reprezentazivne knjige i postavite ih na strateška mesta u stanu. Na primer, na stočić za kafu, pored televizora ili kompjutera. Ili, omiljenu uramite i okačite na zid, efektnija je ako je veća, poput enciklopedije.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor knjige

Najnovije vesti