Ne koristite nikakvu kremu za lice? Evo šta time radite svojoj koži

Ne koristite nikakvu kremu za lice? Evo šta time radite svojoj koži

Autor: | 28/03/2016

0

Dermatolog Mona Gohara sa univerziteta Jejl priča o nezi kože i ističe:

- Koži treba neka vrsta ovlaživača. Ona je najveći ljudski organ, a svaki organ traži vodu. Zato je važno da hidrirate kožu spolja i iznutra.

Poželjno je da popijete šest do osam čaša vode svakog dana, ali i da se mažete odgovarajućim preparatima. Ako izbegnete nanošenje preparativne kozmetike, možete da očekujete sledeće posledice.

Nekoliko dana bez hidratacije kože

Na koži nećete primetiti neke drastične promene.

- Ali videćete da vam koža postaje suva, zategnuta i pepeljaste nijanse, jer počinje da gubi vodu. Losioni i kreme ne dodaju samo vlažnost koži, već i zadržavaju postojeću vodu u koži, i štite je od gubitka - kaže doktorka Gohara.

Mesec dana bez hidratacije kože

Počećete da primećujete neki vid štete. Površini kože nedostaje toliko vode da više ne obavlja svoju primarnu zaštitnu funkciju od spoljašnjih činioca.

- Na koži možete da primetite neke upalne procese poput crvenila i nadutosti - ističe lekarka.

Godinu dana bez hidratacije kože

- Godinu dana bez odgovarajuće hidratacije smanjuje elastičnost kože, pa počinju da se pojavljuju prevremene bore. Koža postaje opuštena, umorna i izuzetno iritirana. Većina tih šteta na koži ne može da se povrati prirodnim putem, već su vam potrebni fileri ili injekcije kako biste spasili stvari - kaže dermatolog i dodaje:

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: koža lepota lice