Potrebno je:
500 - 600 gr brašna
3 jaja
malo ulja
kockica kvasca
malo soli
1 kašika šećera
malo susama i kima
300 ml mlakog mleka
Priprema:
1. Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka pa dodati šećer. Kad se istopi dodati ostatak mleka i pola brašna. Zatim dodati pola k.k. soli i izmešati, dodati ostatak brašna i zamesiti srednje tvrdo testo. Pokriti ga da malo naraste.
2. Naraslo testo podeliti na 4 dela. Sir izgnječiti i dodati jaja pa izmešati. Razviti prvi deo testa u obliku pravougaonika pouljiti i namazati filom sira i jaja. Razvući i drugi deo testa pa pokriti preko prvoga testa ponoviti postupak i sa trećim.
3. Četvrto testo razviti, ali samo pouljiti. Preceći nožem uzdužno na 4 dela pa svaki deo uvijati i stavljati u pleh u koji ste stavili hartiju.
4. Ostaviti da naraste pa namazati žumancetom posuti susamom i kimom. Može i malo krupne soli. Peći na 180 stepeni 30 - 35 min.
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)