Punjeni štapići

Punjeni štapići

Autor: | 11/05/2016

0

Potrebno je:

500 - 600 gr brašna

200 gr sira
3 jaja
malo ulja
kockica kvasca
malo soli
1 kašika šećera
malo susama i kima
300 ml mlakog mleka

Priprema:

1. Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka pa dodati šećer. Kad se istopi dodati ostatak mleka i pola brašna. Zatim dodati pola k.k. soli i izmešati, dodati ostatak brašna i zamesiti srednje tvrdo testo. Pokriti ga da malo naraste.

2. Naraslo testo podeliti na 4 dela. Sir izgnječiti i dodati jaja pa izmešati. Razviti prvi deo testa u obliku pravougaonika pouljiti i namazati filom sira i jaja. Razvući i drugi deo testa pa pokriti preko prvoga testa ponoviti postupak i sa trećim.

3. Četvrto testo razviti, ali samo pouljiti. Preceći nožem uzdužno na 4 dela pa svaki deo uvijati i stavljati u pleh u koji ste stavili hartiju.

4. Ostaviti da naraste pa namazati žumancetom posuti susamom i kimom. Može i malo krupne soli. Peći na 180 stepeni 30 - 35 min.

Komentari (0)

Loading
, Foto:kodbakeugostima.blogspot.rs hellomagazin
Tagovi: recept recepti