Sastojci:
3 čena belog luka, oljuštena
400 g zrelog čeri paradajza
ekstradevičansko maslinovo ulje
morska so i sveže mleveni crni biber
1/2 veze svežeg bosiljka (samo listovi)
200 g lingvina
1 kugla (125 g) bivolje mocarele
po želji: parmezan, za posluživanje
Priprema:
1. Sitno iseckajte beli luk i papričicu (ako stavljate) i isecite paradajz na četvrtine.
2. Zagrejte 3 kašike ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri, dodajte beli luk i papričicu i propržite 2 minuta. Umešajte paradajz, posolite i nacepkajte većinu listova bosiljka – nekoliko lepih listova sačuvajte. Dodajte malo više ključale vode, smanjite vatru na srednju, poklopite i kuvajte 10 minuta, dok paradajz ne omekša. Ne sklanjajući s vatre, dobro promešajte tako da dobijete finu ujednačenu masu; ako je potrebno, razredite s malo sačuvane vode.
3. U sos nacepkajte polovinu mocarele, dobro promešajte pa sklonite sa vatre.
4. Rasporedite u tanjire, preko nacepkajte preostalu mocarelu, pospite sačuvanim listovima bosiljka, a neposredno pred serviranje dodajte malo bibera i, ako želite, rendanog parmezana.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)