Sastojci:
3 čena belog luka, oljuštena
400 g zrelog čeri paradajza
ekstradevičansko maslinovo ulje
morska so i sveže mleveni crni biber
1/2 veze svežeg bosiljka (samo listovi)
200 g lingvina
1 kugla (125 g) bivolje mocarele
po želji: parmezan, za posluživanje
Priprema:
1. Sitno iseckajte beli luk i papričicu (ako stavljate) i isecite paradajz na četvrtine.
2. Zagrejte 3 kašike ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri, dodajte beli luk i papričicu i propržite 2 minuta. Umešajte paradajz, posolite i nacepkajte većinu listova bosiljka – nekoliko lepih listova sačuvajte. Dodajte malo više ključale vode, smanjite vatru na srednju, poklopite i kuvajte 10 minuta, dok paradajz ne omekša. Ne sklanjajući s vatre, dobro promešajte tako da dobijete finu ujednačenu masu; ako je potrebno, razredite s malo sačuvane vode.
3. U sos nacepkajte polovinu mocarele, dobro promešajte pa sklonite sa vatre.
4. Rasporedite u tanjire, preko nacepkajte preostalu mocarelu, pospite sačuvanim listovima bosiljka, a neposredno pred serviranje dodajte malo bibera i, ako želite, rendanog parmezana.
Pročitajte još
Ogromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte višeDelta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)