Četiri kupke za savršenu kožu

Četiri kupke za savršenu kožu

Autor: | 11/06/2016

0

Divno je kada posle napornog dana, legnete u kadu punu tople vode i opustite se. Možete brzo i lako da napraviti razne kupke na prirodnoj bazi, sa limunom, ružom, ruzmarinom, medom i mlekom, koje su savršene za kožu i kosu.

Japanska kupka sa limunom

Vrlo je popularna jer je odlična za cirkulaciju i deluje kao antiseptik. U kadu s toplom vodom ubacite sedam kriški limuna, lezite i opustite se. Ako nemate organski limun, oljuštite koru.

Ruža, ruzmarin i lavanda
Pre kupanja stavite u posudu ova tri sastojka, prokuvajte i ostavite da odstoji 10 minuta, pa sipajte u kadu sa toplom vodom. Umiruje nervne, ublažava depresiju i pomaže kod nesanicu, prirodan je antiseptik. Za jači efekat dodajte 8 kapi ulja ruže, 150 ml ružine vodice i 2 kašičice bademovog ulja.

Osvežavajuća morska kupka
Prokuvajte ruzmarin u vodi i sipajte ga u kupku zajedno sa 2 kašike morske soli i 2 dl maslinovog ulja. Neguje kožu, popravlja raspoloženje i opušta.

Egipatska kupka od mleka i meda

u njoj se redovno kupala Kleopatra, a dokazano je da pomaže problematičnoj koži. U vodu za kupanje sipajte 1,5 l mleka i 200 g meda. Opuštajte se 20-ak minuta, a zatim istuširajte toplom vodom i koža će vam biti nežna i meka na dodir.

Komentari (0)

Loading
Bojan Guliver/Thinkstock
Tagovi: lepota