Potrebno je:
3 jaja
2 šoljice brašna
2 šoljice griza
1 šoljica ul ja
2-3 šoljice šećera
malo cimeta
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1/2 kg šljiva
1 kašika kakao
korica limuna
Pleh preomera 32 sm.
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom utako da se učvrstne dodati žuimanca, brašno sa pomešanim praškom za pecivo, griz, ulje. Testo podeliti na dva dela, u jedno dodamo kako i dobro izmešamo i sipamo da se peče 5 min na 180 stepeni C.
Izvadimo kolač posle 5 min. poredjamo šljive koje smo podelili na polovine i normalno odbacili koščice. Preko šljiva sipamo malo cimeta / ako volite ne mora/ . U svetli deo testa dodamo riibanu koricu od limuna i vanilin šečer. Sve dobro izmešamo i sipamo preko poredjanih šljiva. Lepo rasporedimo i vratimo da se peče još 30 min.
Preko kolaća možete staviti prah šećer...Sladite se dragi moji!
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)