
Potrebno je:
3 jaja
2 šoljice brašna
2 šoljice griza
1 šoljica ul ja
2-3 šoljice šećera
malo cimeta
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1/2 kg šljiva
1 kašika kakao
korica limuna
Pleh preomera 32 sm.
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom utako da se učvrstne dodati žuimanca, brašno sa pomešanim praškom za pecivo, griz, ulje. Testo podeliti na dva dela, u jedno dodamo kako i dobro izmešamo i sipamo da se peče 5 min na 180 stepeni C.
Izvadimo kolač posle 5 min. poredjamo šljive koje smo podelili na polovine i normalno odbacili koščice. Preko šljiva sipamo malo cimeta / ako volite ne mora/ . U svetli deo testa dodamo riibanu koricu od limuna i vanilin šečer. Sve dobro izmešamo i sipamo preko poredjanih šljiva. Lepo rasporedimo i vratimo da se peče još 30 min.
Preko kolaća možete staviti prah šećer...Sladite se dragi moji!
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)