Sastojci
Kora:
7 jaja
10 kašika šećera
2 kašike kakaoa
3 kašike brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
Fil:
100 g šećera
4 kašike brašna
300 ml mleka
2 rebra čokolade za kuvanje
250 g margarina
1 vanilin šećer
Glazura:
100 g čokolade
2 do 3 kašike ulja
Priprema
1. Rernu zagrejte na 180°C. Odvojite belanca i žumanaca i od belanaca umutite šam.
2. Žumanca umutite sa šećerom, dodajte brašno i sodu bikarbonu, pa lagano dodajte i šam u tu smesu. Sve umutite mikserom.
3. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite 20 min.
4. Još toplu koru zarolajte u vlažnu krpu, odrolajte, skinite krpu i ponovo zarolajte i ostavite da se ohladi.
Fil:
1. Mleko stavite da provri. Brašno, žumanca, šećer i vanilin šećer umutite i skuvajte u provrelom mleku da se zgusne masa.
2. Ohladite i dodajte joj iseckan margarin i sve umiksajte mikserom.
3. Podelite u 2 dela. Jedan deo ostavite žut, a u drugi deo stavite istopljenu čokoladu.
4. Koru odrolajte, namažite tanko žuti fil, pa braon fil i sve čvrsto zarolajte.
5. Ohladite ga i prelijte tamnom glazurom. Prošarajte ga sa belom glazurom.
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)