
Sastojci
Kora:
7 jaja
10 kašika šećera
2 kašike kakaoa
3 kašike brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
Fil:
100 g šećera
4 kašike brašna
300 ml mleka
2 rebra čokolade za kuvanje
250 g margarina
1 vanilin šećer
Glazura:
100 g čokolade
2 do 3 kašike ulja
Priprema
1. Rernu zagrejte na 180°C. Odvojite belanca i žumanaca i od belanaca umutite šam.
2. Žumanca umutite sa šećerom, dodajte brašno i sodu bikarbonu, pa lagano dodajte i šam u tu smesu. Sve umutite mikserom.
3. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite 20 min.
4. Još toplu koru zarolajte u vlažnu krpu, odrolajte, skinite krpu i ponovo zarolajte i ostavite da se ohladi.
Fil:
1. Mleko stavite da provri. Brašno, žumanca, šećer i vanilin šećer umutite i skuvajte u provrelom mleku da se zgusne masa.
2. Ohladite i dodajte joj iseckan margarin i sve umiksajte mikserom.
3. Podelite u 2 dela. Jedan deo ostavite žut, a u drugi deo stavite istopljenu čokoladu.
4. Koru odrolajte, namažite tanko žuti fil, pa braon fil i sve čvrsto zarolajte.
5. Ohladite ga i prelijte tamnom glazurom. Prošarajte ga sa belom glazurom.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)