Širi bokovi, zdrava kosa: Evo šta još muškarci obožavaju kod žena

Širi bokovi, zdrava kosa: Evo šta još muškarci obožavaju kod žena

Autor: | 17/09/2019

0

Najnovija sprovedena studija u Velikoj Britaniji pokazala je da kada se muškarac zagleda u ženu, on tada radi reproduktivnu procenu njene fizionomije. Postoje određene karakteristike koje žene čine privlačnim jer su povezane s plodnošću i dobrim zdravljem.

Kada muškarac na ženi uoči određene karakteristike, podsvesno ih povezuje s mogućnošću da ta žena postane majka.

Nauka je potvrdila da muškarce kod žena privlači sledećih šest karakteristika.

Širi bokovi - muškarci vole široke bokove i uzak struk. Izraženiji bokovi se povezuju s plodnošću te su iz tog razloga privlačniji mnogim muškarcima.

Visok, piskutav glas - ako je verovati naučnoj studiji, muškarci vole takav glas jer ih podseća na mladost, pa to povezuju sa sitnim ženskim telom. Ovde je reč o još jednoj podsvesnoj evolucijskoj smernici prema kojoj muškarci biraju žene.

Zdrava kosa - sjajna, puna, a duga kosa je vrlo atraktivna. Za muškarce još jedan znak zdravlja i plodnosti. I na sreću, frizerski saloni i tretmani za kosu mogu znatno povećati podsvesnu prednost kod muškaraca.

Osmeh - ne moramo napomenuti da je nauka potvrdila da srećni ljudi privlače svojom pozitivnom energijom.

Manje šminke - možda misliš kako će senka ili alajner naglasiti tvoje oči, a intenzivniji ruž za usne privući više pogleda. No, istraživanje je pokazalo kako muškarci vole žene s 40% manje kozmetike, piše radiosarajevo.ba. Možda je najbolje držati se onoga da je umerenost puno bolja od preterivanja.

Nošenje crvenog - razlog se očito krije u tome što je crvena povezana s požudom. Ovaj fenomen privlačnosti prisutan je i kod životinja.

hellomagazin.rs guliver/thinkstock
Tagovi: muškarci žene